Kisgyerek

Megható videó az autista kisfiúról és a húgáról

Csodálatos felvétel egy autista kisfiúról, aki amúgy nem az érzelmei kifejezésében a legerősebb.
2022. December 24.
(Fotó: Getty Images)

Kétmilliónál is több kedvelés van azon a TikTok videón, amelyet egy édesanya töltött fel, akinek  autizmus spektrumzavarral élő kisfia játszik az 5 hónapos húgával. A kislány egyszerűen csak egy bájos jelenség, bátyja viszont körbeudvarolja, majd a végén egy nagy puszit nyom a kisbaba fejére.

@britneyamoore When I saw him sit by her I knew I had to start recording and I’m so glad I did. 🥹 He typically completely ignores her so this interaction absolutely shook me. 😭 #everydayautism #autismawareness #autismmom #autism #icanteven #fyp #autismsiblings ♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Benny Martin

Ami nagy dolog, hisz az autizmus spektrumzavarral élők sok esetben nem szeretik az érintést, kimondottan kerülik az ilyen helyzeteket és az érzelmeik kifejezése is nehézségekbe ütközhet.

Nemrég beszélgettünk Szabó Ágival, aki a zizegős családok fotósa, aki képeivel épp azt akarja megmutatni, hogy az autista gyerekek családja is ugyanannyira normális, mint a többieké, és hogy ezeknek a gyerekeknek a társasága igenis örömteli!

A nyitókép forrása: Getty Images