Kisgyerek

Összefogtak a tűzoltók Marci gyógyulásáért

A kisfiú Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved, jótékonysági farsangi mulatsággal gyűjtenek Marci gyógyulásáért.
2024. Február 12.
kezek
Kép: Getty Images

– Marci, nem tudjuk, miért történik ez veled! Mindezidáig azt sem tudtuk, mi az a Duchenne-féle izomdisztrófia. Te viszont születésed óta tudod.  Mánfán is tudják, éppen ezért fogtak össze érted – írja Facebook-posztjában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Jótékonysági farsangot szerveznek Mánfa civil szervezetei – a Mánfai Sportegyesület, a Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Mánfa Fejlődéséért Egyesület –valamint az önkormányzat.

Mint írták a Mánfán élő Nemes Marcell Duchenne-szindrómás, és az egyetlen elérhető kezelést Amerikában vehetné igénybe, aminek költsége mintegy egymilliárd forint.

A Duchenne-féle izomdisztrófia veleszületett, örökletes betegség, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével jár. Az izmok sorvadását genetikai hiba okozza. Csak fiúkban alakul ki, a lányok tünetmentes hordozók.

Február 17-én hajnalig tartó programsorozattal várják az érdeklődőket a kultúrházban. A batyus bál teljes bevételét Nemes Marcell családjának ajánlják fel, hogy a kisfiú megkaphassa a szükséges kezelést a Duchenne-szindróma súlyosbodásának megállítására.

Marci adakozás

Kép: Facebook / Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület