Kisgyerek

Programtippek a hosszú hétvégére

Majális, családi nap, zsonglőrképzés. Igényes programok Pécsett, Budapesten, Kecskeméten és Győrben!
2012. Április 27.

Az ördögfióka és a tündér – lemezbemutató koncert

Malek Andrea és Korpás Éva világzenei stílusban a mai magyar gyermekirodalom képviselőinek megzenésített verseit adják elő. Elhangzanak többek között Bella István, Eörsi István, Kovács András Ferenc, Lackfi János, Nemes Nagy Ágnes, Ranschburg Jenő és Varró Dániel művei.

2012-04-28, szombat 16:30

Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

Boribon muzsikál

Boribon, a mackó és barátja, Annipanni történetei elevenednek meg az élő bábjátékkal kísért koncerten. Három generáció, három kimagaslóan tehetséges hölgy (szöveg: Marék Veronika, zene: Tallér Zsófi, ének: Mórocz Adrienn) közös munkájának eredménye lett a nagyon kedves gyereklemez és előadás, amely rendkívül igényesen hangszerelt, izgalmas történeteket mesél el, rengeteg dolgot tanítva a családoknak a szülő és a gyermek kapcsolatáról.

Programtippek a hosszú hétvégére

2012-04-29, vasárnap, 10:30

Garden Étterem Színház (1122, Budapest, Szamos u. 2/b.)

A Csillagászat napja: Játsszunk űrhajósat!

2012-04-28, szombat, 15:00

Kecskeméti Planetárium (6000, Kecskemét, Lánchíd u. 18/a)

Kolompos-mulatság – gyerekkoncert sok játékkal (Ingyenes!)

Néphagyományokon alapuló zenés, játékos műsor, ahol a gyermekek az első pillanattól kezdve részei az előadásnak – szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak az együttessel. A zenekaron érződik a vidámság és a gyermekek iránti szeretet. Kicsiknek és felnőtteknek is igazi szórakozást nyújtva lopják be szívünkbe hajdani muzsikáink, dalaink, régi szokásaink szeretetét. A koncert előtt pedig nagyot lehet sétálni a Zsolnay-negyed fantasztikus kertjében, ahol legalább három játszótér várja a kicsiket. Utána pedig jól jöhet egy finom bodzaszörp a Bóbita Bábszínház hangulatos büféjében. Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy estére meg tudjuk oldani a gyerekfelügyeletet, semmiképpen se hagyjuk ki a Zsolnay-fesztivál esti programjait!Egy éteri Madredeus koncert a legvadabb dackorszakot is feledtetni tudja egy kis időre.

Programtippek a hosszú hétvégére

2012-04-29, vasárnap 17:00

Pécs, Zsolnay Negyed, Zsolnay kisasszonyok tere

Kiskúti majális: családi nap a győri állatkertben és környékén.

Látványetetések, mesemondó sarok, zsonglőriskola (diabolóröptetés, tányérpörgetés), hastánc-show, fitnesz- és hip-hop táncbemutató. Egész nap zenés műsorok: Alma együttes, Buborék-együttes, Rufus zenekar, Mézes Puszi Meseduó (zenés interaktív játszóház), L. L. Junior, Zsolnai Béla és zenekara

2012-05-01, kedd, 10:00

Győri Xantus János Állatkert (9027 Győr, Kiskútliget)

Forrás:www.pestiest.hu

www.kincsprogram.hu, Kincs gyerekprogram-magazin