Pénztárca

Ügyelet húsvétkor: így lesznek nyitva a patikák

Reméljük, nem lesz rá szükség. De ha mégis...
2023. Április 06.
patika
Fotó: Getty

Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Április 8-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.
A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeletes patika nevét, címét, telefonszámát. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy vármegyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni, az www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon.

Az Intézet azt kéri, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereket, és a különféle láz- és fájdalomcsillapítókat mindenki időben szerezze be, különben nagy lehet a torlódás az ünnepnapokon.

Forrás: MTI