Teherbeesés

Fia született egy transznemű férfinek

A manchesteri férfi soha nem gondolta volna, hogy teherbe eshet.
2022. Július 22.
A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

Ryan Sanderson hormonkezelést kapott, hogy nőből férfivá válhasson, a mostanra már ex-párjáról pedig úgy hitte, hogy terméketlen. De mindezek ellenére, kilenc hét hormonkezelés alatt a 24 éves Ryan rájött, hogy gyermeket vár, és mostanra van egy fia, Hendrick, számolt be róla a Metro.

“Nem hittem volna, hogy teherbe eshetek, amikor tesztoszteront szedek, amíg rá nem jöttem, hogy terhes vagyok” – mondta el Ryan a portálnak. “Úgy gondolom, hogy több transznemű férfinek meg kell értenie, hogy teherbe eshet” – tette hozzá, és elmondta, hogy a volt párja pedig úgy tudta, hogy terméketlen, azonban ez mégsem így volt.

A teljesen meglepetés terhesség ellenére Ryan rendkívül boldog, hogy – ahogyan ő fogalmazott – “csikóhal apukaként” megszülte első gyermekét.

Abban a pillanatban, amikor egy orvosi vizit alkalmával megtudta, hogy terhes, Ryan azonnal leállította a hormonkezelést, annak ellenére, hogy tartott attól, hogy ez kihívást jelent majd a testdiszmorfiás zavara miatt.

Az apa elmondta, hogy azonnal tudta, hogy meg szeretné szülni a babát. “Úgy gondoltam, hogy ez a sors, soha nem voltam vallásos, de úgy éreztem, hogy ez egy jel, hogy vállaljak gyermeket, mielőtt túlságosan benne lettem volna a tesztoszteron kezelésben.”

Az apa orvosa kissé aggódott a szövődmények miatt, de a terhesség rendben zajlott. “Szerencsére csodálatos szülésznőim voltak, akik a megfelelő névmással szólítottak meg, és ha hibáztak elnézést kértek.”

Ryan beszélt arról is, hogy a volt élettársa nem akar részt venni Hendrick nevelésében, ezért egyedül neveli a gyermekét, támogató édesanyja, Janette segítségével, aki megérti, hogyan szeretné felnevelni a kisfiát. “A volt párom nem akar a ‘képben lenni’, de teljes támogatást kapok a családomtól és a barátaimtól.”

Miután fia megszületett, Ryan folytatta az orvosi kezelést, és 2021-ben a fő műtétekre is sor kerülhetett, mostanra pedig egyedülálló apaként éli boldog és teljes életét.

Forrás: metro.co.uk