Terhesség

Így tágul vajúdás alatt a méhszáj – videó

Igazán látványos videó szemlélteti a méhszáj tágulásának folyamatát.
2023. Március 05.
kismama
(Kép forrása: Getty Images)

A Romper portálnak mesélt arról Jenny Recotta volt szülészeti ápolónő, hogy 2018-ban pihenőidőszakra volt szüksége. Kiégéssel küzdött ekkor, és új elfoglaltságot talált, megtanult kerámiázni.

Nemrégiben pedig összekapcsolva ezt a szülészettel, egy különleges TikTok videón mutatta meg agyag segítségével a fazekaskorongon, hogy hogyan tágul a vajúdás során a méhszáj.

Szeretted volna valaha is vizuálisan ábrázolva látni, hogy mi történik a méhszájjal a szülés során?” – írta a videó feliratában. „1-10 centiméter, agyaggal megmutatva? Mennyire csodálatos a testünk, hogy képes megnyílni, és megszülni egy babát?!

@thelumpymug Ever wanted a visual of what happens to your cervix during birth? 1 -10 centimeters, as shown in clay? How amazing are our bodies to be able to open and birth a baby?! #childbirth #birthtok #laboranddelivery #cervicaldilation #midwivesoftiktok #doulasoftiktok #immediatelyno #epiduralplease ♬ original sound - The Late Late Show

A videót több mint 12 milliószor nézték meg, és a hozzászólások igazán vegyesek voltak. Voltak, akikre sokkolóan hatott a folyamat vizuális megjelenése, és ijesztőnek találták, voltak, akik meglepődtek, és olyanok is, akik ünnepelték, hogy mire képes a test.