Terhesség

Ezzel az egyszerű hűtős trükkel csökkentheted az élelmiszerpazarlást

Azzal, hogyan rendezed el a hűtőszekrényedben az élelmiszereket, nemcsak tovább maradnak frissek az áruk, de még pénzt is megtakaríthatsz.
2022. Április 06.
Ezzel az egyszerű trükkel csökkentheted az élelmiszerpazarlást (fotó: Getty Images)

Még a legjobb szándék mellett is előfordul, hogy többet vettél valamiből, mint amennyire szükségetek van, és végül megromlik, így ki kell dobni. Élelmiszert kidobni a legnagyobb pazarlások egyike. Sokszor csak arról van szó, hogy a rossz elrendezés miatt, elfeledkezel valamiről, megbújik egy másik élelmiszer mögött és mire észreveszed, már meg is romlott.

Erre a problémára nyújt megoldást Alyssa Miller dietetikus, aki az Instagramon egy zseniális trükköt mutatott meg, hogyan érdemes rendezni a hűtőben az élelmiszereket. Az ötlete annyira egyszerű, hogy biztosan neked is eszedbe jut, hogy ez miért nem jutott korábban eszedbe.

Egy dobozt jelöl ki azoknak a termékeknek, amelyeket hamarosan fel kell használni, mert mindjárt megromlanak. Ebbe pakol be olyasmit, mint egy félbevágott gyümölcs, csirkealaplé, fél zacskó saláta, túró vagy felbontott joghurt. Hisz sokszor előfordul, hogy valamiből nem esszük meg az egészet, csak a felét használjuk fel, aztán betesszük a félig elfogyasztott tejfölt, elé kerül egy doboz tej és máris megfeledkezünk róla. De ide kerülhetnek a gyorsan romló élelmiszerek is.

Miller elmondta, hogy fizikailag van rosszul az élelmiszerpazarlástól, attól, hogy a kukába végzik az ételek. Először próbált kevesebbet vásárolni, de ez sem hozott eredményt, így a jobb, okosabb elrendezés mellett döntött.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonAlyssa | dietitian for littles (@nutrition.for.littles) által megosztott bejegyzés

“Már volt egy kijelölt hely a maradékoknak a hűtőszekrényemben, de sok étel nem illett ebbe a kategóriába” – mondta Miller. “Ezek csak olyan ételek voltak, amelyek a romlás szélén álltak. Így hát létre kellett hoznom egy új helyet az ilyen típusú ételeknek, és meg kellett tanulnom, hogy mindig ott keressem meg először.”

Miller azt mondja, ezzel nemcsak a klímaválság ellen teszünk, és nemcsak pénz spórolunk, hanem még azt a rettegett kérdés is megválaszolhatjuk, hogy mi lesz vacsorára.

(Cikk forrása: huffpost.com)