Terhesség

Mekkora épp a baba a pocakban? Van applikáció, ami Disney-részletekkel segít ezt elképzelni

Mekkora lehet most a babád? Mint a dalmaták első pöttyei?
2023. Július 18.
nő telefonnal
(Kép forrása: Getty Images)

Valószínűleg te is találkoztál már olyan összehasonlításokkal, amikor az egyes terhességi heteken a baba méretét különböző gyümölcsökkel és zöldségekkel vetik egybe, hogy jobban el tudd képzelni, mekkora is lehet éppen a pici a pocakodban. A Romper portál számolt be a What to Expect (angol nyelvű) várandósság követő alkalmazásáról, ami a Disney-mesék részleteinek segítségével egészen érdekes válaszokat ad arra a kérdésre, hogy mekkora lehet éppen a baba.

Így például olyan összehasonlításokat találhatsz benne, mint a dalmata első pöttye a 101 kiskutyából, Tücsök Tihamér kalapja a Pinokkióból, Wendy gyűszűje a Pán Péterből, vagy éppen Lilo egyedi rongybabája a Lilo és Stich – A csillagkutyából. Biztosan begyűjtenénk néhány meglepett pillantást, ha így válaszolnánk az ismerősök ezen kérdésére.

Ha viszont éppen a gyakoribb, gyümölcsös összehasonlításra vagy kíváncsi, ebben a cikkünkben például láthatod ezt a máktól a görögdinnyéig. Ebben az írásunkban pedig az átlagértékeket osztottuk meg, az egyes hetekre bontva.