Terhesség

Párizsi terror: “Terhes vagyok!” – kiabálta az ablakból kilógó nő

A pénteki párizsi terrortámadás részese volt egy babát váró nő is, aki a Bataclan színháznál rendezett vérfürdőben a második emeleti ablakban megkapaszkodva próbálta menteni gyermeke és saját életét. Szerencsére mindketten jól vannak.
2015. November 17.

Lövések hangja. Az utcán mozdulatlan testek hevernek. Vértócsák a kövezeten. A lövöldözés helyszínéről emberek menekülnek, és sérülteket próbálnak minél távolabb vonszolni a színháztól. A Le Monde újságírója, Daniel Psenny által készített videón az is jól látszik, hogy 1 ember csüng az ablakban, 2 túlélő pedig az ablakpárkányon áll.

A csak erős idegzetűeknek ajánlott felvételen azt is megörökítette az újságíró, hogy az egyik embernek sikerül visszamásznia az ablakba, majd behúzza a magát már nehezen tartó nőt.

A nevét és arcát nem nem vállaló várandós hölgy most már jól van, de még pihenésre van szüksége – számolt be egy közeli barátja, Frans Torreele a Huffington Postnak. Mindenképp szerették volna megtalálni a megmentőt, aki segítő kezet nyújtott a kétségbeesett nőnek. Közzétettek egy köszönő nyilatkozatot, ami a Twitteren bejárta a világot. Végül a megmentő fiútestvére jelentkezett, de maga a segítséget nyújtó nem szeretett volna a nyilvánosság elé lépni. “Beszéltem a barátommal, aki megerősítette, valóban az a személy mentette meg, és számot is cseréltek. A lényeg, hogy ő is jól van, és tulajdonképpen ez volt az, amiről meg akartunk bizonyosodni.” Az eset mondanivalója az Torreele szerint, hogy egyetlen gesztus, egyetlen segítő kéz is életet menthet.

A videó, ami a Bataclannál készült:

A párizsi terrortámadásról további infók, cikkek a 24.hu-n olvashatók.