Trend

Japánban újra nagy a kereslet a régi Game Boy kézi játékkonzolokra

Reneszánszukat élik a régi kézi játékkonzolok Japánban.
2024. Május 28.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Japánban újra nagy a kereslet a Game Boyra. De olyan nagy, hogy még a használt, sőt alig működő konzolokat is jó áron lehet eladni – írja a hvg.hu. A portál szerint a Nintendo nyolcbites kézi videójáték-konzoljának, ami 1989-ben jelent meg, elementális hatása volt a játékiparra, beindította a kézikonzolok piacát, és lehetővé tette az újszerű „menet közbeni” játékélményt.

A portál szerint a kézikonzol egyfajta reneszánszát éli, olyannyira, hogy Tokió műszaki boltjaiban meglepően magas áron árulják, és az eszközöket meg is veszik. Példaként említik, hogy az egyik boltban egy átlátszó, működő Game Boy-ért dobozzal és használati utasítással akár 80 ezer forintnyi, míg egy normál színes, néhány sorában hibás LCD-képernyőjű Game Boy-ért 56 ezer forintnyi összeget kérnek. Még a hibás Game Boy-ok sem olcsók, őt olyat is árulnak, ami szinte nem is működik.

A lap az egyik japán forrásra hivatkozva azt írja, hogy többek között a külföldi turisták Covid utáni visszatérése a kereslet egyik mozgatója, és a turisták a legendás dizájn miatt is keresik ezeket az ikonikus eszközöket.

Hozzátették, hogy emellett a módosított Game Boy konzolok piaca is növekszik.