Trend

Ovis ágynemű – milyet és mennyiért?

Azt, hogy szükséges-e ágyneműt – párnát, paplant –, illetve ágyneműhuzatot vinni az óvodába, eltérő az egyes intézményenként. Amennyibben nektek kell vinni az ágyneműt, milyet érdemes választani, és hol lehet ezeket beszerezni?
2022. Augusztus 30.

Összegyűjtöttünk az óvodakezdésre néhány ovis ágyneműt, lelőhelyekkel együtt, ha még vásárlás előtt álltok!

Mekkora az ovis ágynemű?

Az ovis ágynemű esetében a paplan mérete általában 90×130 cm-es, de 100×135 cm-es, illetve 100×140 cm-es takarók is léteznek. A párnák méretét tekintve is több variációval találkozhatunk: gyakoriak a 40×60 cm-es, illetve az 50x60cm-es párnák, míg az ágynemű garnitúrák esetén a 36-x48 cm-es verziók.

A párnákból és a paplanokból is készülnek színes, mintás, illetve fehér, egyszínű változatok is – és természetesen rengeteg különféle ágyneműhuzatból tudtok választani, a gyermeked aktuális kedvenc meseszereplőinek, állatainak, sportjának, vagy érdeklődési körének megfelelően.

A lepedőket tekintve az óvodai fektetőkre készült lepedők általában 55×135 cm méretűek, de 60×135 cm-es, 58×130 cm-es, vagy éppen 56×130 cm-es darabokat is találunk a webáruházakban. Arra vonatkozóan, hogy milyen az ovis fektető, és mekkora lepedőt kell vinnetek, kell-e külön beszereznetek, javasolt az óvodától információt kérni.

A lepedőkből is különféle típusok léteznek, vannak pamutvászon huzatból álló, töltött, steppelt darabok, de vízhatlan bevonattal készültek is. Az óvodai fektetőkre olyan lepedőt célszerű választani, aminek a négy sarkán gumipánt van, amivel az ágyhoz lehet rögzíteni.

 

Milyen ovis ágyneműt válasszunk?

Hoztunk egy szűk válogatást óvodai ágyneműkből, lelőhellyel és árral együtt.

Ha külön vennél takarót és párnát

Praktikus szettben vásárolni az ágyneműt, de ha esetleg már van takarótok vagy párnátok, és csak a másik részt szeretnétek beszerezni, arra is van lehetőség.

Lapos kispárna, Pepita.hu, 1.350 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Puha párna, JYSK, 4.690 Ft és Paplan, JYSK, 5.000 Ft

 Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Paplanbetét, Brendon, 6.990 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Ha natúr, fehér ágynemű garnitúrát keresel

A különféle színes huzatokkal egyedire szabhatjátok a natúr, egyszerű fehér ágynemű szetteket is. Ezekből is létezik vékonyabb, puhább töltetű, és olyan is, amin valamilyen motívum is szerepel. Az árat meghatározza, hogy az ágynemű borítása pamut vagy poliészter, a töltet vastagsága, illetve az is, hogy hipoallergén-e az ágynemű.

Párna és paplan szett, 4Home, 8.495 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Macis paplan és párna garnitúra, Pepita.hu, 6.290 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Báránykás paplan és párna szett, 4Home, 14.245 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Ha színes szettet keresel

Ha anyagában mintás ágynemű szettet kerestek, ezekből is rengeteg verzió létezik. Húzhatsz ágyneműhuzatot ezekre a változatokra is, de léteznek olyan típusúak, amelyek használhatók önmagukban. Olyan színes garnitúrákat is találtuk, amikre akár a gyermeked nevét, vagy ovis jelét is rá tudod hímeztetni.

2 részes mintás ágynemű szett, Mini-Manó, 9.390 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Gyerek ágynemű garnitúra, Brendon, 10.490 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Ovis méretű ágynemű, Gyerektextil, 6.590 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Névre szóló ágynemű, Gyerektextil, 7.480 Ft

Ovis ágynemű - milyet és mennyiért?

Forrás: Gyerekszoba.hu