Család

Hat szórakoztató rajzoló játék az ovissal

A rajzos játékokból érdemes ismerni néhányat, mert különösen jól jöhetnek, ha valahol éppen várakoznotok kell. A következőket is próbáld ki az ovisoddal!
2024. Augusztus 09.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Mit rejt a firka?

Gyorsan firkálj fel valamilyen hurkos, egymást metsző vonalakból álló ábrát. Milyen alakzatot talál benne a gyermeked? Rajzolja körbe a körvonalat ott, egészítse ki, színezze ki. Egy gyors és szórakoztató játék, amit bárhol játszhattok egy jegyzetfüzettel és néhány ceruzával.

Kinek a szemei?

Egy szuper kiegészítős játék, amihez egy csomag mozgó szemes matricát érdemes magadnál tartanod. Ragassz fel a papírra szemeket, majd rajzolj köréjük néhány pontot. A gyermeked rajzoljon arcot/testet a szemek köré úgy, hogy a pontokat is beleveszi. Mi lesz belőle? Egy emberi arc? Vagy egy állat rajza? A sok szemből egy pók vagy egy szörny?

Ne nézz a papírra

Érdekes játék ez a körvonalrajzolós, aminél nem nézhet rajzolás közben a papírra a gyermeked. Tegyél elé egy tárgyat, majd kérd meg, hogy rajzolja a lapra a körvonalát úgy, hogy csak azt nézi. Izgalmas, hogy milyen lesz a végeredmény.

Ujjnyomdából

Nyomjatok ujjnyomdás módszerrel néhány színes ujjlenyomatot a papírra. Ezekből rajzoljon a gyermeked embereket, állatokat, különféle dolgokat úgy, hogy egy filctoll segítségével kiegészíti.

Árnyékrajz

Egy természetes fénnyel vagy lámpával jól megvilágított asztalra tegyél egy rajzlapot, majd keressetek olyan izgalmas dolgokat, amik különleges árnyékot vetnek rá: játékfigurákat, egy érdekes kinézetű szobanövényt, poharakat, és hasonlók. Rajzolja körbe az árnyékokat a gyermeked, majd ki is színezheti. Akár árnyékkollázst is készíthet, több egymásra vetett árnyékkal.

Egy vonalas portré

Rajzoljon portréd rólad vagy valaki másról a gyermeked, de úgy, hogy ne emelje fel a ceruzát a papírról, végig egy összefüggő vonalból álljon a rajz. Ezt a játékot is lehet úgy is játszani, hogy rajzolás közben nem néz rá a papírra.

(via artfulparent.com, via playfulheartparenting.com)