Gyerek

Kiakadt a család barátja a szülők névválasztásán

Minden névben lehet valami szépet találni, egy furcsa ízlésű pár választásán azonban teljesen kiakadt a család barátja: azt állítja, abszurd nevet adtak a lányuknak.
2024. Augusztus 13.

A neten adta ki a dühét egy nő, aki arról számolt be a Redditen, hogy szülei közeli barátai rémes nevet választottak a frissen örökbe fogadott kislányuknak. 

„El sem tudom képzelni, hogy juthatott eszükbe, hogy Abcde-nek(!) nevezzék el a kislányukat, ami önmagában is abszurd, de úgy, hogy a családnevük ráadásul F-betűvel kezdődik, még kiakasztóbb szerintem” – fejtegette a világhálón, hozzátéve, hogy az ismerősei „Ebszidi”-ként ejti ki a gyereküknek kifundált nevet. 

View of baby's feet with a hospital security tag on

View of baby’s feet with a hospital security tag on

Garantált a csúfolódás?

Posztját látva senki sem fogta vissza magát: volt, aki szerint durván kibabráltak szegény kislánnyal, pedig a névadásnak soha nem a szülőkről, hanem annak viselőjéről kellene szólnia. 

„Kifejezetten szánalmasnak tartom ezt a névválasztást, megalapozták, hogy a gyerek élete tele legyen gúnyolódással” – kommentelte egy másik felhasználó.

„Nem viccből, hanem teljesen komolyan mondom, hogy az ilyen szülőket büntetni kellene” – kontrázott egy másik hozzászóló, akit egy kevésbé szigorú megszólaló követett: „Oké, a gyerekemnek biztos nem adnám ezt a nevet, de az igazság az, hogy nekem tetszik kiejtve az Ebszidi!” 

A különös az, hogy a sokak szerint abszurd név az Egyesült Államokban meglepően népszerű: az utóbbi időben több mint 400 olyan kislányt anyakönyveztek, akit Abcde-nek kereszteltek el a szülei.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via