Gyerek

Hétvégi programajánló a családnak – augusztus 16-20.

A hosszú hétvége programjaiból mutatunk egy gyűjtést a családnak.
2024. Augusztus 15.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Gyermekek Summerestje – gyerekelőadások

A szigetszentmiklósi Summerfesten a Gyermekek Summerfestje keretében több előadás is lesz, köztük a Fabula Bábsínház Mazsola című darabja, a Mesék Világa Társulat Királyi udvar előadása, a Klárisok mesekoncertje és a Handabanda Zenekar koncertje is. Emellett minden nap kézműves foglalkozások, népi játékok és kincskereső játék is lesz.

2310 Szigetszentmiklós, Szent Erzsébet tér, augusztus 16-19. 16:00 órától, a belépés díjtalan

Képzeletbeli világzene

Zenés-mesés revü és hangszerbemutató vár benneteket szombaton a Margitszigeti Színházban, népi, klasszikus és házi készítésű hangszerekkel, Danny Bain és Ágoston Béla előadásában.

1138 Budapest, Margitszigeti Színház – Interaktív Meseszínpad, augusztus 17. 10:30 órától, a részvétel ingyenes

Óriás hangszer interaktív gyermekfoglalkozás

Interaktív, ingyenes zenei foglalkozás a Zenélő Budapest keretében a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, ahova a szervezők a kicsiket és a nagyokat is várják. Hegyvidéki Kulturális Szalon – a Szalon előtti téren, 1124 Budapest, Törpe u. 2., augusztus 2., 17:00 órától, a belépés díjtalan

Hegyvidéki Kulturális Szalon – a Szalon előtti téren, 1124 Budapest, Törpe u. 2., augusztus 17. 16:00 órától, a belépés díjtalan

Summerfest Százhalombatta – gyerekelőadások

 A százhalombattai Summerfesten gyerekprogramok is várnak benneteket. Augusztus 17. és 19. között 15:00 órától „Hívogató csalogató zajos felvonulás lesz a gyerekeknek”, majd 16:00 órától egy-egy előadás naponta: Csurgó zenekar családi koncert, Kalap Jakab koncert és a Vitéz László menyecskét keres darab, Barna Zsombor bábművész előadásában.

2440 Százhalombatta, Szent István tér, augusztus 17-19. 15:00 órától felvonulás és 16:00 órától előadások, a programok ingyenesek

Esztergomi Szent István napok

A négynapos hosszú hétvégén Esztergomban is számos program vár benneteket a Szent István napokon, köztük gyerekprogramok is. Minden nap lesz kézműves foglalkozás, a gyerekelőadások között pedig lesz a Magyar Népmese Színház Mátyás király születése napja című darabja, a Kabóca Bábszínház „Csókolom, hol a víz?” műsora, és a Csillangó Meseműhely Kőleves című előadása is.

2500 Esztergom, Erzsébet park, augusztus 17-20., a rendezvény programjai ingyenesen látogathatók

A csodafurulya

Zenés, énekes, táncos mesejáték az Aranyalma Páros előadásában, egy szüret előtti történetről.

1138 Budapest, Szent Margit Kolostor-romok, augusztus 18. 10:30 órától, a részvétel ingyenes

Szent István nap – Varázsliget

Idén többek között cirkuszi játszóházzal, bábelőadásokkal, kézműves programokkal készülnek a Szent István napi Varázsliget szervezői, és fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai és gólyalábasai is. A gyerekelőadások között lesz többek között A Nagy Ho-Ho Horgász válogatás vetítés, János Vitéz, Vuk, Az Erdő Kapitánya, Süsü, a Sárkány Kalandjai válogatás, Macskafogó, Szaffi, Lúdas Matyi vetítés, a Tinatló Társulat bábelőadásai, az Egyszervolt Mesezenekar koncertjei, Szántó Viktória- Ágacska előadása, a Simorág Táncirkusz előadásai.

1146 Budapest, Városliget, augusztus 18-20., a részvétel az eseményen ingyenes

Gyermekek Summerestje – Kis-Duna családi nap

A szigetszentmiklósi Summerfesten a Gyermekek Summerfestje keretében augusztus 20-án lesz a Kis-Duna családi nap is, ahol a Bahorka Társulat Komédiás expressz előadása is vár benneteket, és a Berebe Játszóház is. Lesznek továbbá népi játékok, kézműves foglalkozások, csónakázás, kenuzás, és tanösvény túrák.

2310 Szigetszentmiklós, Dunapart, Tanösvény, augusztus 20. 10:00 órától, a belépés díjtalan

Szent István-nap Pesterzsébeten a Kosutiban

Pesterzsébeten is lesz ismét Szent István-napi ünnepség, napközben mini vidámparkkal, körhintával, arcfestéssel, csillámtetoválással, játszóházzal, lufi-hajtogatással, kézműves- és kirakodóvásárral, és színpadi programokkal, köztük a Handabanda interaktív gyermekzenekarral.

1201 Pesterzsébet, Kossuth Lajos utca, a Városháza előtt, augusztus 20. 11:00 órától, a rendezvény ingyenes