Kisgyerek

Itt a lehűlés és az eső

Széllel, esővel és lehűléssel kezdődik a hét, de szerdán ismét sok lesz a napsütés– derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.
2024. Szeptember 09.

A hét elején, hétfőn és kedden borús, szeles, esős időnk lesz. Hétfőn a csapadékzóna kelet felé vonul, többfelé eső, zápor várható, a Dunántúl nyugati, délnyugati részein zivatar is lehet. A szél több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 29 fok között várható, de a tartósan felhős, csapadékos nyugati, északnyugati tájakon 20 fok alá esik a hőmérséklet, ám a kevésbé felhős északkeleti tájakon 30 fok feletti értékekre lehet számítani.

eső Budapesten

Kép: Getty Images

Kedden a Dunántúlon napos idő várható gomolyfelhőkkel, míg a Dunától keletre sokáig borult maradhat az ég, arrafelé még tartósan eshet. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, időnként erős széllökések kísérik. Hajnalban 11-19 fok várható, délutánra a legtöbb helyen 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten akár 20 fok alatt is maradhat a csúcsérték.

Szerdán sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, keleten és a nyugati határnál néhány futó zápor kialakulhat. Átmenetileg megélénkül az északnyugati szél, majd a Dunántúlon a déli óráktól déliesre fordul az áramlás. Hajnalban általában 12-17 fok valószínű, de a hidegre hajlamos vidékeken 10 fok alá hűlhet le a levegő. Délután 23-29 fok valószínű.

Csütörtökön az ország nagy részén gomolyfelhős, de napos idő várható, de nyugaton már délelőtt megnövekszik a felhőzet, és eshet is, délen zivatar sem kizárt. A hajnali 8-17 fokról 20 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nagyrészt erősen felhős, borult időre van kilátás. Több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. Az északias szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután többnyire 20 és 25 fok között várható.

(MTI)