Kisgyerek

Edison100 – ők az idei nyertesek

Ezek lettek az ország leginnovatívabb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezései.
2024. Szeptember 11.

Kiosztották a 2024-es Edison100 díjait, amivel az országosan elérhető gyerekfejlesztő programok kezdeményezéseire hívják fel a figyelmet. Az elismeréseket idén is olyan kezdeményezések kapták meg, akik innovatív módon a 21. századi tudásra készítik fel a gyerekeket. A díjak odaítéléséről szakmai zsűri döntött, a közönségdíj sorsa pedig az nlc.hu oldalon zajló szavazás alapján dőlt el.

“Az Edison100 lista egy iránytű szülőknek, pedagógusoknak vagy akár cégvezetőknek is. Egy olyan izgalmas gyűjtés, amely jövőbe mutató és gyerekbarát módszereket, kezdeményezéseket mutat be, hiszen mindenkinek érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen tudással, ismerettel, kompetenciával érdemes felruházni a gyerekeket egy ilyen gyorsan változó világban. Legyen szó a mindennapok kihívásairól, a munka világába történő érkezésről, a szervezetek által erősített kompetenciák mind segítségükre lesznek, így aki hosszútávon gondolkodik és fontos száméra következő generáció, annak nagyszerű iránytű a listán szereplők. Díjátadónkon azokat a szervezeteket ismerjük el, akik saját kategóriájukban a legkiemelkedőbbek, de igazából az egész közösséget ünnepeljük” – mondta el dr. Borsos Dorottya, az Edisonplatform operatív vezetője.

A Gyerekszoba.hu a Fenntarthatóság kategóriában díjazta a Pisztráng Kör Egyesületet, amely természetismereti vízi-, és kerékpártúrákkal, vándortáborokkal, erdei iskolai, környezetvédelmi programokkal, környezeti neveléssel, holisztikus szemlélettel, interaktív eszközökkel igyekszik aktívan bevonni a résztvevőket a természet felfedezésébe.

Kempf Zita, Edison 100

Ahogy az előző években, így idén is is lehetett szavazni  a legkedvesebb, legnagyobb segítséget nyújtó szervezetre az nlc.hu oldalán. A 2024-es választott az SNI Suli lett, a díjat Kenyhercz Kinga, a Central Médiacsoport digitálisportfólió-igazgatója adta át.

Kenyhercz Kinga és az SNI Suli képviselője

2024-ben Edison100 díjazottak lettek: Zachor Alapítvány, Idea Alapítvány, Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, VONESZO Alapítvány, Pisztráng Kör Egyesület, Maker’s Red Box, SNI Suli, A Gondolkodás Öröme Alapítvány és a közönségdíjas az SNI Suli. Minden szervezetnek gratulálunk!