Család

Eszméletlen kislányt vittek kórházba a rendőrök Budapesten

A járőröző rendőrök jókor voltak jó helyen: szirénázó autóval vitték a Heim Pál Gyermekkórházba az eszméletlen kislányt és az anyukáját.
2024. Szeptember 20.

Ahogy a police.hu friss cikkében hírül adta, szerda este láttak el gépkocsizó járőrszolgálatot a Készenléti Rendőrség tiszthelyettesei, amikor Budapest IX. kerületében kiabálásra lettek figyelmesek. A hang irányába siettek, így gyorsan rátaláltak arra az ijedt édesanyára, aki épp lázgörcsöt kapott 2 éves kislányával próbált segítséget kérni.

Eszméletlen kislányt vittek kórházba a rendőrök Budapesten

A rendőrök rögtön látták, hogy a kicsi eszméletlen, ezért értesítették a mentőket. A kislány közben egyre nehezebben vett levegőt, állapota pedig 1-2 perc leforgása alatt szemmel láthatóan rosszabbodott. „Szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, hogy rendőrautóval viszik be a kórházba” – áll a beszámolóban.

Szirénázó rendőrautó vitte kórházba a kicsit

A Heim Pál kórházba vezető úton megkülönböztető jelzést használtak, rádión értesítették a központot, ahonnan az egészségügyi intézménnyel is felvették a kapcsolatot. A lázas babával 7 perc alatt célba értek, a kórházban pedig már várta őket az ügyeletes orvos és a nővérek.

A gyors segítségnek és a szakszerű ellátásnak köszönhetően a kislány már jól van, éjszakára a biztonság kedvéért bent tartották megfigyelésre. 

Fotó: Getty Images