Család

Hamarosan jön az orvosi alkalmazás, ami pár tünetből megmondja, mi lehet a betegség

Már 180 ezer magyar használja a Semmelweis Egyetem szakemberei által létrehozott alkalmazást, amely néhány tünetből megmondja, milyen betegsége lehet a gyereknek. Hamarosan a felnőttek betegségeinek felderítésével bővül az alkalmazás.
2024. Szeptember 22.

A Semmelweis Egyetem orvosai és kommunikációs szakemberei hozták létre az alkalmazást, amely segít a gyerekek betegségeinek felderítésében. A Semmelweis HELP applikáció, amely tavaly elnyerte a Digital Health Summit fődíját, a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző alkalmazása. Az alkalmazás böngészőből használható, illetve iPhone-okra és androidos telefonokra is letölthető.  Már mintegy 180 ezer felhasználó veszi igénybe.

 A HELP abban segít a szülőknek, hogy gyermekeik betegsége vagy balesete, így többek között égés, állati harapás, rovarcsípés esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők a tünetek.

A hazai szinten egyedülálló fejlesztés egy olyan tudásbázison alapul, amely több mint 220 gyermekbetegséget tartalmaz. Egy frissítés után hamarosan a felnőttkori betegségek is ellenőrizhetők lesznek az alkalmazáson keresztül.

(Hvg.hu)