Család

Agyrázkódásig ütött egy bokszoló egy gyereket az edzésen

Egy bokszoló az edzésen olyan erővel ütötte a gyereket, hogy a fiú agyrázkódást szenvedett. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.
2024. Szeptember 24.
bokszkesztyű

Kép: Getty Images

A Nyugat.hu-t a fiú édesapja kereste meg. Elmondása szerint fia a harmadik edzésén vett részt, amikor a versenyzői múlttal rendelkező, tapasztalt ökölvívó kihívta őt. Az apa állítása szerint a fiú nem mert nemet mondani, ám jelezte, hogy inkább maradna a saját korosztályánál, de ellenfele azt ígérte, nem fog erőset ütni. Az edzésen két edző is jelen volt, köztük a szakosztályvezető.

A fiú fogvédővel, fejvédő nélkül lépett a szorítóba, ahol az ellenfél többször olyan erővel ütötte meg, mint egy felnőttet. A gyerek az egyik fejét ért ütéstől pár másodpercre eszméletét is vesztette.

Az edzők nem avatkoztak közbe, a fiú ellenfele annyit kiabált utána, hogy egyben van-e. A fiú először otthon az apjának sem merte elmondani, mi történt, de miután szédült és többször hányt, elmesélte az edzésen történteket. A szülei bevitték a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett, az erről szóló zárójelentést a Nyugat.hu is látta.

A lap megkereste a rendőrséget, válaszuk szerint a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket. Az apa a Haladásnál is panaszt tett, ahol azt ígérték neki, hogy kivizsgálják az ügyet. A lap az egyesületet is megkereste, de nem válaszoltak.