Család

Ennyit kell még suliba járni az őszi szünetig

Nem annyira régen ültek vissza az iskolapadba a gyerekek, de közülük sokan már vágják a centit, hogy elkezdődjön az őszi szünet. Eddig kell kitartani!
2024. Szeptember 27.

Jó hírünk van azoknak, akik a gyerekekkel együtt várják az őszi szünetet: már kevesebb mint 1 hónap hiányzik a tanítási szünetig, és még azt megelőzően is lesz egy hétköznapra eső ünnepnap!

Ennyit kell még suliba járni az őszi szünetig

Az őszi szünet miatt október 26-tól zárnak be az iskolák, egészen november 3-ig. Az utolsó tanítási nap tehát október 25-e péntek, amit a szóban forgó héten megelőz az október 23-a miatti szerdai munkaszüneti nap.

Az őszi szünetet követő első tanítási nap november 4. hétfő. Ekkor el is kezdődhet a visszaszámlálás a téli szünetig, amire bő két hónapot kell várni az iskolásoknak, ugyanis december 21-én startol majd. 

Sok szülőnek kihívás a szünet

Az iskolások és talán sok ovis is várva-várja az őszi vakációt, a felnőttek számára azonban fejtörést okozhat, hova is tegyék őket, amíg az oktatási intézmények zárva tartana. Ahogy arról olvasóink korábban beszámoltak, sok gyerek ügyeletben lesz, ahogy Anikó kisfia is: – Nálunk van ügyelet, szóval oviban lesz a kisfiam. Eszteréknél is hasonlóan alakul: – Sajnos ügyelet, nem leszünk szabin, dolgozunk.

Vannak, akik nagyszülői segítséggel oldják meg a hetet: – Két nap Mamával, két nap velem, írja olvasónk, Krisztina. Sok család úgy oldja meg a szünetet, hogy a szülők felosztják egymás között a szabadságot.

– Nálunk a hétfő, kedd a férjemé, a csütörtök, péntek az enyém – írja Nikoletta. – Most a férjem lesz szabin, a téli szünet az enyém – írja Andrea. Ritáknál is hasonlóan alakul: – Első két nap apa lesz szabin, második két nap én. És persze vannak, akik szabadságot vettek ki, vagy otthonról dolgoznak, esetleg a kisebb gyerekükkel eleve otthon vannak, így a nagyobb elhelyezése sem okoz gondot.

Fotó: Getty Images