Család

Egy éven belül egy massachusettsi kórház tizenkét ápolójának is gyereke született

Mindegyiküknek kisfia született.
2024. Október 02.

A massachusettsi UMass Memorial Medical Center egyetemi kampuszának intenzív osztályán dolgozó ápolók közül tizenkettőnek is gyereke született 2023 és 2024 között – mindegyik baba kisfiú, számolt be róla a Good Morning America. Ráadásul az egyik ápoló, Stephnie Fortin éppen gyermeket vár, így idén októberben megszületik a tizenharmadik baba is. Fortin volt az első a tizenkét ápoló közül, akinek az egy éves időszakban babája született, 2023 januárjában.

(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

A kórház ápolói – tizenegy édesanya és egy édesapa – segítették egymást a szülővé válás útján. Az egyikük, Monica Serra intenzív osztályos nővér elmondta a portálnak, hogy mindenki nagyon támogató és segítőkész. „Mint Steph, aki közvetlenül a szülésem előtt fagyasztott élelmiszerekkel és hasonlókkal érkezett, hogy azokat a hűtőbe betárazzuk. Szóval nagyszerű baráti hálózatunk van az osztályunkon. Nem csak munkatársak vagyunk. Mi mindannyian nagyszerű támogató rendszer vagyunk” – mondta el a portálnak.

Marcia Davidson, akinek hat hónapja született meg a kisfia, arról beszélt az oldalnak, hogy izgatottan várják azt is, hogy ki lesz az első kislány, aki „megszakítja a sorozatot”.

Az ápolók azt is elmondták, hogy tervezik bemutatni egymásnak a babákat – ha még eddig nem tették meg. Madison Laframboise pedig hozzátette, hogy „izgatottan várja, hogy ezek a srácok együtt nőjenek fel”.