Család

Így reagált a 16 éves kamasz, amikor megtudta, hogy szülei a nyolcadik babát várják

A kamasz fiúnak hat testvér után jön a hetedik. Nem felhőtlen az öröme.
2024. Október 03.

„Eleve sosem volt sok hely a házunkban, de most mindannyian összezsúfolódunk” – írja a tini a Redditen, amit a People vett észre. Egyszerűen csak úgy reagált, hogy „Már megint. Nem.” A 16 éves kamasz fiú azt írja, hogy ő és testvérei nemrég tudták meg, hogy újabb testvérük érkezik. „A testvéreim többnyire meglepődtek, de én? Azt mondtam, hogy “már megint”” – írja. Azt hiszem, még sírtam is egy kicsit, ami váratlanul ért, mert általában nem vagyok egy sírós típus.”

„Csak két gyereket akartak” – írja a fiú a szüleiről, hozzátéve, hogy “nincs túl jó állásuk”.

A fiú szerint olyan nehéz idők jártak eddig is a családjában, hogy 13 évesen munkát kellett vállalnia, hogy ki tudja fizetni a szükséges dolgokat, például egy laptopot.

„A legidősebbnek lenni már így is nagy teher, és már korábban is fizettem dolgokért” – írja. “Bébiszitterkedem, hogy a szüleim éjszakánként dolgozhassanak vagy pihenhessenek. A legtöbb nap én vigyázok a házra, hogy ők a pénzkeresésre koncentrálhassanak. De ez sok, és tényleg túl nagy család vagyunk ahhoz képest, amit valójában megengedhetünk magunknak”.

„Szeretnék megtanulni jobban főzni és egy étteremben dolgozni. Főiskolára nem megyek, mert azt sosem engedhetnénk meg magunknak, és a jegyeim sem elég jók” – teszi hozzá.

“Tudom, hogy az emberek azt mondják, hogy a pénz nem olyan fontos, amíg van egy szerető családod, és talán ez igaz is néhány emberre. De az én családom olyan, mintha egy súlyt kellene cipelnem, és nem olyasvalami, amivel meg vagyok áldva” – írja, hozzátéve, hogy a családját gyakran “tehernek” érzi.

Válaszul a kommentelők többsége a tinédzser mellé állt, az egyikük azt írta: „3 szülő van ebben a háztartásban, és közülük kettő nagyon felelőtlenül viselkedik, ami növeli a 3. számú szülő munkaterhelését.”  Volt aki azt tanácsolta, hogy költözzön el, amint nagykorú lesz.

Megint mások pedig azt mondták, hogy a fiú ne engedjen a főiskolából, és azt javasolták, hogy nézzen utána a pénzügyi támogatásoknak és az ösztöndíjprogramoknak.