Kisgyerek

Családi programajánló hétvégére – október 5-6.

Október első hétvégéjén lesz madármegfigyelés, rengeteg filmes program és koncert is. Lássuk, hol érdemes feltöltődni élményekkel.
2024. Október 04.
ősz gyerek

Kép: Getty Images

Európai Madármegfigyelő Napok – országszerte, október 5-6.

Minden évben október első hétvégéjén Európa-szerte megmozdulnak a madarászok, hogy minél több információt gyűjtsenek madárvilágunkról. Ekkor még javában tart az őszi madárvonulás is, így nem csak a hazánkban fészkelő egyedekkel, hanem a már telelőhelyük felé tartó, vándorúton lévő madarakkal, időnként akár ritka, érdekes fajokkal is találkozhatunk országszerte. Részletek ITT.

Állatszeretet Ünnep – Fővárosi Állat- és Növénykert

A hétvégi Állatszeretet Ünnepen találkozhattok a Vadállatmentő Központ állataival, a zoopedagógusok szemléletformáló játékaival és kipróbálhatjátok a kézműves csapat környezetvédelem köré épülő programját. Részletek ITT.

Cinemira TEEN – Corvin mozi

A CINEMIRA TEEN az egyetlen kifejezetten kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. A Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik a 13+ korosztálynak. Részletek ITT.

Hangzó Helikon Fesztivál, Kaláka koncert – Városliget, Vajdahunyad vára

A Hangzó Helikon Fesztiválsorozat ötödik állomása Budapest, ahol a Vajdahunyad várban tölthetjük együtt a hétvégét az énekelt versek kiváló képviselőivel 2024. október 5-én és 6-án. Szombaton délutántól fellép majd a Musica Historica együttes és a Rackaláka. Vasárnap 11 órától lesz Korpás Éva gyerekkoncert, 12:30-tól Kaláka gyerekkoncert.  Részletek ITT.

Dániel András: Megették az ovit – Klebelsberg Kultúrkúria

A népszerű Kuflik írója kimondottan a Mesebolt Bábszínház kérésére írta ezt a mesét. A történet egyszerre szól gyerekeknek és felnőtteknek. A nyelvi játékokban is gazdag előadás központi témája a szeretet, az elfogadás és a mindennapi csodák lehetősége. Részletek ITT.

Tök Jó Hét – Martonvásár

Tök jó hét Martonvásáron még ezen a hétvégén, egészen pontosan szombatig tart. Gyerekkoncerttel, arcfestéssel és csillámtetoválással megspékelve. Hétköznap óriástök és installáció kiállítás, valamint kalandjáték vár a családokra a Brunszvik-kertben, hogy aztán október 5-én, szombaton a III. Országos Verklis Találkozónak és 12. Országos Sajtmustrának adjon otthont Martonvásár közösségi tere.

Részletes program:

III. Országos Verklis Találkozó és 12. Országos Sajtmustra
7.00 – 12.00 Termelői Piac
7.00 – 18.00 Sajtvásár
– délelőtt sajtkészítő bemutató
– délben túrógombóc kóstolás
7.00 – 18.00 Kézműves vásár
9.00 – 18.00 III. Országos Verklis Találkozó
9.00 – 17.00 Játékos Tudomány – Furfangos Csudavilág
10.00 – 17.00 Greznár Körhinta
Étel- és italbárok

Halász Judit “Csiribiri” koncert – Miskolc

Halász Juditot senkinek nem kell bemutatni. Október 6-án, vasárnap, 11:00 órától Miskolcon a  Művészetek Házában találkozhattok vele.