Család

Sátánista ünnepnek nevezte a Halloweent egy református óvoda

A szigetszentmiklósi református ovi azt is részletesen kifejtette a Facebookon, hogy miért nem kellene a Halloweent Magyarországon ünnepelni.
2024. Október 25.

A HVG szemfüles újságírói vették észre elsőként a Szigetszentmiklósi Hajnalcsillag Református Óvoda nagy vehemenciával megírt Facebook posztját, amiben azt taglalták, miért nem kellene itthon ünnepelnünk a Halloweent, amit egyenesen sátánista ünnepként aposztrofáltak.

Sátánista ünnepnek nevezte a Halloweent egy református óvoda

„Nem kell nekünk a halált, az ördögöt ünnepelnünk! Nem kell a gyerekeket csontváznak, boszorkánynak öltöztessük! Nem kell átvegyünk semmilyen idegen néptől pogány ünnepeket, szokásokat! Fontos tudni: a halloween a sátánisták ünnepe!” – állt a bejegyzésben.

Eltörölnék a Halloweent Szigetszentmiklóson

Ezután arra is kitértek, hogy sokan tudatlanságból ünneplik a Halloweent, ők azonban „szent kötelességüknek” érzik, hogy az ördög minden munkáját kizárják a településükről.

Nem rejtették véka alá azt sem, hogy meglátásuk szerint „a Halloween a démonizált világ sötét ünnepe, a sátánisták ünnepe! Okkult, pogány eredetű rendezvény, amit közösségi épületekbe hirdetnek. Igen, fel kell szólalni mindenkinek, akinek elege van a sok sötétségből, az ördög pusztító munkájából, amit fájdalommal néztünk végig az utóbbi években: túl sok öngyilkosság, túl sok a beteg gyermek és felnőtt, akik félelemben élnek”.

Az azóta eltávolított bejegyzésben zárásképp azt az útravalót adták, hogy a „Halloween nagyon veszélyes mindenkire nézve”, ezért tartózkodni kellene tőle.

Fotó: Getty Images