Ha kipróbálnál idén egy új receptet karácsonykor, az alábbi sültek közül is érdemes válogatnod. A Nosalty recepttárának köszönhetően mutatunk néhány ütő sültet, köztük olaszos ízvilágút, elegáns tésztabundás változatot, és télies gyümölcsökkel gazdagítottakat.
Olaszos fűszerezésű sertéssült
Egyszerűen elkészíthető, mediterrán ízvilágú göngyölt sertéssültet készíthetsz, szárított paradicsommal, kapribogyóval, rozmaringgal megfűszerezve, baconbe göngyölve. Nem kell túl sok időt fordítani az előkészületekre, és egy különleges sültet tálalhatsz.
Tovább a receptre: Toszkán göngyölt hús
A klasszikus Wellington
Elegáns ünnepi sült a Wellington módra készült hús – ebben a receptben nem bélszín, hanem pulykahús kerül a tésztabundába. A húst egy finom gombás pürével kell bevonni, sonkába göngyölni, majd a leveles tésztába. Nem a leggyorsabb recept, de megéri a fáradozást.
Tovább a receptre: Pulyka Wellington módra
Keleties ízvilágú kacsasült
A keleti ételekben is használt fűszerekkel, a szilvával és a sziruppal sült édesburgonyával egy édes kacsasült kerülhet az ünnepi asztalra. A kínai ötfűszer-keveréket előre gyártott fűszerkeverékként is be lehet szerezni, de házilag is elkészítheted.
Tovább a receptre: Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
Ízletes barnamártásos karaj
A szárazabb karajhoz tökéletes illik egy finom mártás: az alábbi receptben egy klasszikus barnamártás, a Gravy kerül mellé. A mártás pecsenyeléből készül és hús alatt sült zöldségekből, sárgarépából, zellerszárból, vöröshagymából, fokhagymából.
Tovább a receptre: Egybesült karaj Gravy mártással
Édes-savanykás narancsos-mézes csirke
Narancslé, narancs, aszalt szilva és méz tesi különlegessé a csirkecombokat ebben a receptben. A narancslével és a mézzel egy ízletes mázat kap a hús. Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű ünnepi étel – köretnek készíts hozzá például egy különlegesebb burgonyát.
Tovább a receptre: Mézes-narancsos csirkecomb
Gyors ünnepi csirkemell
Még az előzőnél is egyszerűbben készíthető el ez a recept, amiben egy finom, ragacsos szilvás-chilis máz kerül a csirkemellre. Szintén egy különlegesebb köretet ajánlunk mellé.
Tovább a receptre: Ragacsos, szilvamázas csirkemell