Család

Karácsonyi sültek – hat ütős recept

Pulykára, kacsára, csirkére és karajra is mutatunk recepteket.
2024. December 08.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Ha kipróbálnál idén egy új receptet karácsonykor, az alábbi sültek közül is érdemes válogatnod. A Nosalty recepttárának köszönhetően mutatunk néhány ütő sültet, köztük olaszos ízvilágút, elegáns tésztabundás változatot, és télies gyümölcsökkel gazdagítottakat.

Olaszos fűszerezésű sertéssült

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Egyszerűen elkészíthető, mediterrán ízvilágú göngyölt sertéssültet készíthetsz, szárított paradicsommal, kapribogyóval, rozmaringgal megfűszerezve, baconbe göngyölve. Nem kell túl sok időt fordítani az előkészületekre, és egy különleges sültet tálalhatsz.

Tovább a receptre: Toszkán göngyölt hús

A klasszikus Wellington

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Elegáns ünnepi sült a Wellington módra készült hús – ebben a receptben nem bélszín, hanem pulykahús kerül a tésztabundába. A húst egy finom gombás pürével kell bevonni, sonkába göngyölni, majd a leveles tésztába. Nem a leggyorsabb recept, de megéri a fáradozást.

Tovább a receptre: Pulyka Wellington módra

Keleties ízvilágú kacsasült

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

A keleti ételekben is használt fűszerekkel, a szilvával és a sziruppal sült édesburgonyával egy édes kacsasült kerülhet az ünnepi asztalra. A kínai ötfűszer-keveréket előre gyártott fűszerkeverékként is be lehet szerezni, de házilag is elkészítheted.

Tovább a receptre: Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

Ízletes barnamártásos karaj

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

A szárazabb karajhoz tökéletes illik egy finom mártás: az alábbi receptben egy klasszikus barnamártás, a Gravy kerül mellé. A mártás pecsenyeléből készül és  hús alatt sült zöldségekből, sárgarépából, zellerszárból, vöröshagymából, fokhagymából.

Tovább a receptre: Egybesült karaj Gravy mártással

Édes-savanykás narancsos-mézes csirke

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Narancslé, narancs, aszalt szilva és méz tesi különlegessé a csirkecombokat ebben a receptben. A narancslével és a mézzel egy ízletes mázat kap a hús. Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű ünnepi étel – köretnek készíts hozzá például egy különlegesebb burgonyát.

Tovább a receptre: Mézes-narancsos csirkecomb

Gyors ünnepi csirkemell

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Még az előzőnél is egyszerűbben készíthető el ez a recept, amiben egy finom, ragacsos szilvás-chilis máz kerül a csirkemellre. Szintén egy különlegesebb köretet ajánlunk mellé.

Tovább a receptre: Ragacsos, szilvamázas csirkemell