Az almás piténél ősziesebb süteményt el sem tudunk képzelni, a tél ízeihez pedig hozzátartozik a fahéjas almakompót, karácsonyra készülhet flódni, almás rétes, év elején pedig egy nagy tepsi klasszikus máglyarakás. Mindezekhez általában meg szoktuk hámozni az almát, a héjak pedig gyakran a szemetesben landolnak. Ahelyett, hogy kidobnád, használd fel inkább a következő módok egyikeként a rostban és vitaminokban gazdag héjat!

(Kép forrása: Getty Images)
Erre használd az alma héját
Sült almachips. Vágd fel kisebb darabora a héjakat, keverd össze egy kevés olvasztott vajjal és fahéjas cukorra, majd sütőpapíron bélelt tepsin süsd meg ropogós almachipsnek.
Almatea. Finom te készülhet az almahéjakból: tedd ezeket forrásban lévő vízbe, amihez keverj fahéjat és mézet is.
Mehet a turmixba… Az almahéj extra rostot és édes ízt adhat a reggeli smootienak, turmixnak. Ehhez zárható zacskóban el tudod tenni a fagyasztóba a héjakat, és ebből vegyél ki mindig egy-egy adagot.
… vagy a reggeli zabkásába. Kisebb darabokra vágva fahéjjal és más őszi fűszerekkel együtt főzd a zabkásába a héjakat egy ízletes őszi reggelihez.
Dobd a salátára. Vágd fel nagyon vékony csíkokra az almahéjakat, így remek szezonális feltét kerülhet a salátára.
Keverd muffinba. Aprítsd fel a héjakat, majd add a muffintésztához. De kerülhet gofriba, amerikai palacsintába is.
Házi folttisztító alumínium edényekhez. Az almahéjban található sav segít eltávolítani a foltokat az alumínium edényekről. Ehhez a héjakat keverd el vízzel az adott edényben, tedd fel a tűzhelyre, forrald fel, majd ezután 30 percig főzd lassú tűzön.
(Forrás: thekitchn.com)