Gyerek

Legyél sikeres eladó a Babaszobán – segítünk!

Nem tartja már meg a szekrény a gyerek ruhakollekcióját? Fétised a babakocsi, de nincs több hely a nem használt kincseknek? Itt az ideje, hogy felmérd a lehetőségeket!
2012. Február 15.

Hogyan válaszd ki, melyik cuccokat lehet eladni?

Légy határozott! Gondold át, melyek azok a használt vagy új babaholmik, amiket az elkövetkező pár évben szinte biztos, hogy nem fogtok használni. Nézd át a már elcsomagolt ruhákat, bedobozolt játékokat. Biztos nem várod meg velük az utánpótlást, nem adod oda az unokatesónak, legjobb barátnőnek?

Légy optimista! Postai csomagban vagy futárral akár a kinőtt hordozót, megunt babakocsit is biztonságosan eljuttathatod a vevőnek, érdemes ezeket is meghirdetni.

Légy engedékeny magaddal! Biztos vannak darabok, amelyek a szívedhez nőttek. Egy vicces feliratú body, a hazahozós overall, az első csörgő. Ezeket inkább rakd el emlékbe!

Legyen egy kis szabadidőd! Inkább akkor kezdj hozzá a válogatáshoz, mikor az aprónép csendespihenőzik vagy a nagyinál üdül. Gyorsabban végzel, ha nem segédkeznek a kis kezek!

Légy türelmes! Leginkább önmagaddal. Egy szekrénykiürítés, játékválogatás nem kevés munkával és mérlegeléssel jár, hiszen el kell döntened, melyik az a ruhácska vagy játék, amire már nincs szükségetek, és később sem fog hiányozni a gyerkőcnek.

Légy objektív! Ne bocsáss áruba olyan holmit, amely elhasznált, hibás, foltos, szakadt, „csak egy kis javításra szorul”, egyszóval olyasmit, amit te magad sem vennél meg. Sok bosszúságtól és kellemetlenségtől kíméled meg magad és a jövendőbeli vevőt is, ha megfelelően méred fel eladásra szánt dolgaid állapotát és értékét.