Fahéjas – mézes – bundás alma
Hozzávalók
öt-hat savanykásabb, kemény alma
a palacsintatésztához
15 deka teljes kiőrlésű búza- vagy zabliszt
két tojás
2-3 deci zabtej (amennyit felvesz, hogy kicsit sűrűbb legyen)
kevés só
a sütéshez
½ + ½ deci olíva-, dió- vagy szőlőmagolaj
tálaláshoz
méz vagy nyírfacukor
őrölt fahéj
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverem, és félreteszem. Fél deci olajat felhevítek egy serpenyőben. Amíg melegszik, megmosom az almákat, egy csumázóval kivágom a közepüket, és félcentis szeletekre vágom őket. A szeleteket beleforgatom a palacsintatésztába, és a forró olajba teszem. Az almák mindkét oldalát aranybarnára sütöm, leitatom róluk a fölösleges olajat, tányérra teszem őket, melegen megcsurgatom mézzel vagy meghintem nyírfacukorral, és ízlés szerint szórom fahéjjal. Hidegen és forrón is isteni, kevés durvára vágott dióval még különlegesebb lesz.További recepteket itt találsz.