Család

57 évesen szülte meg első babáját egy anyuka

A büszke apuka még nála is idősebb, már 67 éves.
2022. Október 24.
anyuka ultrahangfotóval a babaszobában
57 évesen lett anyuka, az apuka pedig 67 éves

A dél-olasz Cagliariban élő Maria Cristina Lecis 57 évesen adott életet a kislányának, akire hosszú évtizedeken át vártak hiába a férjével. A baba a napokban lett 2 hónapos, és szülei minden egyes napját bearanyozza.

Rögös út vezetett idáig

Az anyuka és a nála 10 évvel idősebb apuka mesterséges megtermékenyítéssel lettek szülők és a napokban egy őket faggató tévéstábnak azt mondták, hogy a világon mindent meg fognak tenni azért, hogy a lányuk semmiben se szenvedjen hiányt.

A pár idáig vezető útja rendkívül rögösnek bizonyult, és bár az őket kísérő orvoscsapat nem rettent meg a kihívásoktól, emlékeztették őket arra, hogy ebben az életkorban már meglehetősen kicsi az esélyük a sikerre.

 

Kis híján szertefoszlott az álmuk

Az asszony, aki mindennél jobban vágyott arra, hogy anya lehessen, hét évvel ezelőtt komoly nőgyógyászati műtéten esett át: orvosai több fibrómát is találtak a méhében, az operáció előtt pedig figyelmeztették, hogy akár a méheltávolítás is szükségessé válhat.

Erre végül nem került sor, így továbbra is bizakodhattak, hogy egy napon karjukban tarthatják a saját kisbabájukat. Álmuk végül idén augusztus 17-én vált valóra: kislányuk, aki kiváló egészségnek örvend, 2 kilóval és 930 grammal látta meg a napvilágot.

Az 57 és 67 éves szülők a sok-sok gratuláció mellett bántó megjegyzéseket is kaptak. A kritizálók úgy érzik, felelőtlenek, hogy ennyi idősen vállaltak gyermeket. Ők azonban nem törődnek a bántó kijelentésekkel, szerintük ugyanis joguk van a boldogsághoz még akkor is, ha nem fiatalon lettek szülők.

(Fotó: Getty Images)