Kamasz

Felsőoktatási felvételi: ekkor hirdetik ki a ponthatárokat

Még két fontos időpont van a felvételi időszakban.
2024. Július 13.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Ezen a héten, július 10-én járt le az idei felsőoktatási felvételi időszakban a dokumentumpótlás határideje, de ahogy arról korábban is írtunk, az új szabályok miatt a sorrendmódosítás határideje még nem járt le.

Erre még a jövő keddig van lehetőség. „A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Azoknak, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt, 2024. július 16-ig van lehetőségük változtatni” – írja a felvi.hu, ahol azt is javasolják, hogy a sorrendmódosításkor érdemes körültekintően eljárni, és azt elsősorban a jelentkező megváltozott döntése vagy élethelyzete alapján tegyék meg, ne az esélylatolgatás miatt.

A másik fontos időpont a ponthatárok kihirdetése – a felsőoktatási portál szerint ennek ez idén július 24-én lesz, és ezek elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők. Ahogy írják, azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási határozat pedig – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, és erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.