Baba

10 év szeretet egy napban

Nagyszabású családi nap keretén belül ünnepelte szombaton 10. születésnapját a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja.
2013. Október 03.

Több neves művész: a Ladánybene 27 zenekar, Kökénylovas András szitárművész, Varga Livius, a Quimby együttes egyik frontembere, és Mérai Katalin színművész, a KataFakanala közösség “kanálkáival”, önkénteseivel és a felajánlásokból megérkezett szülinapi tortákkal járultak hozzá az esemény programjához.

Domonkos Ágnest, az intézmény vezetője kifejtette: “Szerencsésnek mondhatom magam, mert ezeket az embereket, akik azért jöttek el, hogy boldogságot hozzanak a 10 év alatt hozzánk járt gyerekek és szüleik életébe, egytől egyig a barátaimnak mondhatom. Amikor megkerestem őket, mindannyian azonnal igent mondtak a felkérésemre. A Budapest Parkosok pedig örömmel támogatták a rendezvényünket, a helyszínt ingyen bocsátották a rendelkezésünkre”.

Az itt kiállító művészek évek óta vissza-visszajárnak az intézménybe és az általuk szervezett rendezvényekre fotózni. Jó alkalom volt a kiállításra ez a születésnap. A 21 x 3 kép szimbolikusan illusztrálja a Down szindróma kromoszóma-rendellenességét. ( A fotókat Meggyes Lilla, Szabó Ramóna, Hosszú Gábor és Veres B. Szabolcs készítették.)

Nagyon színvonalas zenei programokon szórakozhattak a jelenlévők. A Ladánybene 27 zenekar teljes létszámmal részt vett a rendezvényeteken, és a tortarengeteg felszeletelése közben Kökénylovas András szitárművész muzsikált a kis közönségnek. A majszolás ideje alatt pedig a Carpe Diem Színtársulat jóvoltából a Dzsungel könyvéből hallgathattak és nézhettek meg részleteket a gyerekek.