Baba

10 fiúk született, mire összejött a kislány is

Alexis Brett otthonában általános a férfiuralom: a hölgy 22 évesen adott életet első kisfiának, a rákövetkező 15 évben pedig még 9 fia született. Aztán egy kislánnyal is bővült a családjuk.
2019. Szeptember 12.
Kép forrása: Daily Mail

Alexis és férje, David az első olyan ismert brit pár, akiknek 10 fiúk született. A 39 éves hölgy a napokban adott életet 11. gyermekének, egy kislánynak, Cameronnak, aki már most jó hatással van a fiútestvéreire. – A fiúknál már most érezhető, milyen különleges hatással van rájuk a kishúguk. Általában véve jobb a magaviseletük, ha a közelében vannak, sokkal csendesebbek, és a baba körüli teendőkbe is igyekszenek jobban bekapcsolódni – mondta el a 44 éves édesapa.

Az édesanya azt mondta, ezután határozottan leállnak a babaprojekttel. – Nem lesz több baba. Ezt nem először mondom, de most biztos vagyok benne. Nagyon szeretem a családomat, most, így, ahogy van – mondta el Alexis. A hölgy elmesélte, hogy tavaly karácsonykor gyanította, hogy várandós, és gyanúja be is igazolódott. Egy magánklinikán kértek vizsgálatot a baba nemét illetően, és nagyon meglepődtek, amikor kiderült, hogy kislányt várnak.

Sokan kérdezték a pártól, hogy azért lett-e ennyi gyermekük, mert végig vágytak egy lányra is, de valójában ez nem így volt: nem tervezték az újabb kisbabát, és akkor is örültek volna, ha kisfiúk születik ismét. – Én magam egyke vagyok, és sohasem terveztem, hogy ekkora családom lesz. Azzal is nagyon sokat viccelődtem, hogy fogalmam sem lenne, hogy kell egy kislányt felnevelni. Ez azonban most megváltozik, és nagyon élvezem ezt a helyzetet – vallotta be az édesanya.

Milyen az élete egy ekkora családnak?

Alexis hamarosan vissza fog térni részmunkaidős fittnesz oktatói állásához, David pedig teljes munkaidős mozdonyvezető. A férfi napja 4:30-kor kezdődik, míg felesége 5:30-kor kel, és kiélvezi a gyors zuhanyt és a reggeli kávét, azaz a csendes énidő néhány percét, mielőtt elkezdődne a gyerekek óvodai, iskolai napja. Az újszülött baba egy kicsit borítja majd a napirendet, de ennyi gyermek után már van tapasztalatuk bőven.

A sok éhes száj miatt a családnak két hatalmas hűtőszekrénye van a kamra mellett, és heti 3 bevásárlást tartanak. A ruhák kivételével a heti számláik közel 300 fontot tesznek ki, és a bevásárló listájukon olyan tételek szerepelnek, mint a 9 nagy doboz gabonapehely, 16 kenyér, 28 l tej, 30 alma, 25 banán, két tubus fogkrém, 7 liter gyümölcslé, hetente. A család konyhája nem elég nagy ahhoz, hogy az összes családtag egyszerre vacsorázzon, ezért két turnusban oldják ezt meg: először a kisebb esznek, majd az idősebbek. Van, hogy naponta hétszer porszívóznak fel, csak idén már a második porszívót használják.

(VIA)

Kapcsolódó írásaink: