Baba

“200 öltéssel varrtak össze, miután 5 kilós babát szültem” – egy háromgyerekes anya története

A brit Danielle harmadik gyermeke meglehetősen nagy súllyal, 5 kilósan született. A szülésznő elképedt a baba méretein, azt mondta, sosem látott még ekkora újszülöttet.
2023. Március 29.
Nő, vödörrel a kezében
Kép: Getty Images

A brit anya, Danielle a TikTokon számolt be harmadik szüléséről, ami valóban nem mindennapos történet, ugyanis 5 kilós babája született. Az anya úgy fogalmazott, hogy a mai napig emlékbetörései vannak a szülésről.

A közösségi felületre feltöltött videóban eljátssza a szülését és a szülésznő meghökkenését. Egy papírkosár méretű vödörrel érzékelteti, hogy egy ekkora baba megszületéséhez mennyire kellett kitágulnia. Hozzáteszi, hogy nem úszta meg sérülés nélkül, 200 öltéssel varrták össze.

A videót természetesen elárasztották a nagy babákat szült édesanyák kommentjei. Volt, aki azt írta, úgy érezte magát, mint egy cirkuszi akrobata, más anyának pedig olyan tragikus volt az élmény, hogy nem akar több gyereket.

A háborítatlan szülést képviselő orvosok, bábák sokszor elmondták már, hogy abban az esetben, ha az anyát hagyják a saját ütemében vajúdni, nem gyorsítják, nem sürgetik, akkor egy átlagostól lényegesen nagyobb baba is meg tud születni úgy, hogy nem lesz sérülése az édesanyának.

Az átlagos születési súly egyébként 3,4-3,5 kilogramm. Rengeteg tényező befolyásolja a baba születési súlyát, de elsősorban a genetika határozza meg.

forrás: kidspot.com.au