Baba

3+1 gyönyörű pelenkázótáska

Unod már a macis, steppelt vagy túl sportos darabokat? Mutatunk most négy igazán szép pelenkázótáskát!
2011. Június 21.

Komolyan kukoricára térdepeltetném azokat, akik úgy gondolják, a friss kismamák kizárólag macikás, kiskutyás, illetve steppelt pelenkázótáskákkal szeretnének rohangálni.Az elképzelés ugyanis logikátlan, hiszen az anyuka nem lett cukibb és kisbabásabb attól, hogy kisbabája született, az újszülöttek pedig még nem hordanak ilyen táskákat.Az én elképzelésem szerint – amely az életben is pontosan így van – hasonlatos stílusban öltözködöm, mint a szülés előtt és mindehhez szeretnék egy szép táskát, amely képes kiszolgálni a kisdedhez igazított igényeket.Igaz, az én álmaimban egyáltalán nem szerepelnek macik…Vagy óriási sporttáskák…Az itt bemutatott táskák sajnos szemérmetlenül drágák, ehhez kétség nem fér, viszont néha ér csak gyönyörködni szép dolgokban.

Petunia Pickle Bottom

Akár az operába is mehetnél vele!

Praktikum és sikk

Az egyik kedvenc márkám a Petunia Pickle BottomPelenkázótáskából számtalan fazont és típust kínálnak, és több ízben próbálják bizonyítani, hogy praktikum és a sikk nem összeegyezhetetlenek egymással.Van például olyan táskájuk, ami hátizsák és oldaltáska is egyben, így bármikor a hátunkra kaphatjuk, ha éppen a két kezünk kevésnek bizonyulna. Vannak kisebb modellek, amikor épp csak elszaladunk otthonról és nincs szükségünk a teljes menetfelszerelésre és vannak tisztességesen méretes darabok is.A mostani kedvenceim a sikkes banán alakú példányok, amelyeken egy fia maci sincs, viszont nagyjából húsz féle mintából választhatunk…

Bár ahogy a nagymamám mondaná: jó, hogy lehet kapni.

A dögös kézműves az etsy.com-ról

Színtiszta kreativitás

Szintén elgondolkodtató, hogy a nemzetközi kézműves netpiacon a „pelenkázótáska” (diaper bag) szóra 17 ezer találatot kapunk.(Összehasonlításképp annyit, hogy az ennek megfelelő egyébként kiváló magyar oldalon összesen két találatot kapunk…)Kell-e ennél érzékletesebb bizonyíték arra, hogy a nők a cipők mellett a táskákat tudják még mániákusan gyűjteni?Itt aztán mindent megtalálhatunk, ami szem-m, szájnak ingere.Vicceset, bájosat, elegánsat, dizájnosat.

Ha vagyunk annyira fanatikusak – és ez nem kizárt – hogy átlapozzuk mind a tizenezer darabot, egész jó áron is találhatunk kedvünkre valót.

Bababoo,

sehol egy maci, még szerencse!

Minimál

Nemhogy maci, de semmi minta.

Letisztult, egyszerű, minimál. Van, akinek ez bejön, van, aki nem tud vele azonosulni. Mindkét tábor álláspontja védhető, én speciel imádom.Nem kimondottan nőies, viszont kimondottan stílusos és nem elhanyagolható tény, hogy ezt biztosan apuka is szívesen a vállára kapja…

Designers Guild,

a tavaszias egyensúly

Még egy kis dizájn

A Designers Guild pelenkázótáskái tökéletes egyensúlyt teremtenek a finom pasztellvilág, a játékos nőiesség és a praktikum között.Vidám tavaszi-nyári színvilág, praktikus zsebek. Biztos vagyok benne, hogy minden nyári ruhához jól passzol (mert ki mondta azt, hogy egy mamatáskának a babakocsihoz kell illeszkednie?).Simán elnézegetnék belőle még pár mintát és formát.

Nem azon szeretnék nyavalyogni, hogy mennyire drágák ezek a gyönyörű táskák, hanem inkább buzdítanék minden magyar tervezőt – hisz annyi kitűnő van – hogy vegye fel a repertoárjába ezt a készséget, mert ezzel szerintem nagyon lelkes felvevőpiacra találnának.

Forrás: HáziPatika.com