Baba

5 ok, amiért különlegesek a februári babák

Az év legrövidebb hónapja, még sem túl népszerű. Ám akik februárban születtek, igazán különlegesek. Mutatjuk, miért.
2024. Február 06.
baba
Kép: Getty Images

A mother.ly gyűjtése nyomán az alábbiakban feltétlenül különlegesek a februárban születettek.

Magasabbak, mint a velük egykorúak

Egy 2006-os kutatás szerint, melyben 21 000 gyermek adatait elemezték, a februári születésű hétévesek magasabbak voltak, mint az év más időszakában született gyerekek kortársaik.

Jól teljesítenek az intelligenciateszteken

A már fent említett kutatásból az is kiderült, hogy az intelligenciát és a kognitív képességeket mérő teszteken is jobban teljesítenek a februári gyerekek, mint a kortársaik. “A télen és tavasszal született gyermekek fizikailag és szellemileg is érettebbek a kortársaiknál” – foglalták össze eredményeiket a Harvard kutatói.

Elégedettek az életükkel

Akkor sem kell aggódni, ha a gyermekünkből nem lesz világhírű tudós, vagy legendás színész: egy felmérés szerint a februárban születettek általában nagyon elégedettek az életükkel.

Művészek

Brit kutatók népszámlálási adatokat elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a februári gyerekekből nagyobb valószínűséggel lesz művész, mint más hónapokban születettekből. Februárban született többek között Csáth Géza, Jules Verne, Charles Dickens és Auguste Renoir is.

Ritka születésnap is ebben a hónapban lehet

A február 29-e, vagyis a szökőnap a legritkább születésnap: 1:1461 az esély, hogy valaki ezen a napon szülessen meg. A becslések szerint mindössze ötmillióan vannak a világon, akik a szökőnapon születtek.