Baba

Ezért annyira különlegesek a februári babák

Az év legrövidebb hónapja sokak szerint a legszürkébb is, hiszen már nincs igazán tél, de a tavasz is messzinek tűnik. A februári kisbabák azonban nagyon különlegesek - lássuk, mit mond róluk a tudomány!
2019. Február 17.
A februári születésűek között sok a művész

Magasabbak, mint kortársaik

Egy 2006-os kutatás szerint, melyben 21 000 gyermek adatait elemezték, a februári születésű hétévesek magasabbak és nehezebbek voltak, mint az év más időszakában született gyerekek. Például a világklasszis kosárlabdázó, Michael Jordan február 17-én született.  

Nagyszerűen teljesítenek az intelligenciateszteken

A már fent említett kutatásból az is kiderült, hogy az intelligenciát és a kognitív képességeket mérő teszteken is jobban teljesítenek a februári gyerekek, mint a kortársaik. “A télen és tavasszal született gyermekek fizikailag és szellemileg is érettebbek a kortársaiknál” – foglalták össze eredményeiket a Harvard kutatói.

Igazi művészlelkek

Brit kutatók népszámlálási adatokat elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a születési hónap nagymértékben befolyásolja, hogy milyen hivatást választ magának valaki. A februári gyerekekből nagyobb valószínűséggel lesz művész, mint más hónapokban születettekből. Februárban született többek között Csáth Géza, Jules Verne, Charles Dickens és Auguste Renoir is.

Sok közöttük a híresség

Egy, a Journal of Social Sciences című szakmai lapban megjelent tanulmány szerint kimagaslóan sok híresség született februárban, színészektől és zenészektől a politikusokig és tudósokig.

Elégedettek az életükkel

Akkor sem kell aggódni, ha a gyermekünkből nem lesz világhírű tudós, Oscar-díjas színész vagy épp vezető politikus: egy felmérés szerint a februárban születettek általában nagyon elégedettek a munkájukkal és az életükkel.

Lehet, hogy övék a legritkább születésnap?

A február 29-e, vagyis a szökőnap a legritkább születésnap: 1:1461 az esély, hogy valaki ezen a napon szülessen meg. A becslések szerint mindössze ötmillióan vannak a világon, akik a szökőnapon születtek. Megválaszthatják például, hogy mikor ünneplik a születésnapjukat (február 28-án, február 29-én vagy március elsején)!(Cikk forrása: mother.ly)Ez is érdekelhet: