Baba

7 dolog a szülés utáni valóságról, amiről senki sem beszél

Ha eddig azt hitted a kialvatlanság lesz a legnagyobb megpróbáltatás, akkor jobb, ha még most szembesülsz az igazsággal.
2018. December 18.
7 dolog a szülés utáni valóságról, amit senki sem mond el neked

Becky Vieira, szülői tanácsadó és a Babycenter.com újságírója egy cikkben összeszedte, mi az, amiket a barátai meséltek neki a szülés utáni időszakról és mi az, amiket ezek a valóságban jelentenek. 

1. “A nővérek a kórházban időnként ellenőrzik majd a méhedet, hogy a megfelelő ütemben zsugorodik-e.”

Amit valójában jelent: Időnként nyomással és masszírozással ellenőrzik a méhedet, ami egyenlő az élve megkínzással. És ne örülj túlságosan annak a szónak, hogy “masszázs”. Ez ugyanis épp az ellenkezője annak, amire eddig a fogalom hallatán gondoltál. Pont olyan érzés lesz, mintha valaki felmászott volna az Empire State Building tetejére, majd egy laza mozdulattal egy bowling labdát ejtett volna a méhedre. Naponta többször.

2. “Betétet kell majd hordanod, mert vérezni fogsz.”

Amit valójában jelent: Egy ipari-erősségű felnőtt pelenkát fogsz hordani, a bugyidba tekintve pedig részese lehetsz életed legvéresebb krimi jelenetének. Ugyanígy fog kinézni a zuhany kabin és a vécé is, akárhányszor használod őket. A gyermekágyi folyásnak pedig, ami valójában nem más, mint a belső szervekből elhalt és leszakadt darabkák, pont olyan szaga lesz, mint a belső szervekből elhalt és leszakadt darabkáknak.

3. “A baba az első napokban sötét színű magzatszurkot ürít majd.”

Amit valójában jelent: A baba kakija pont úgy fog kinézni, mint a kátrány. Vagy mint egy fekete kréta, ami elolvadt. De nyugi, ez teljesen normális és nem a gyerek evett meg egy fekete krétát, amíg épp nem figyeltél oda.

4. “Valaki időnként bejön majd a szobádba, hogy lecsekkolja, hogy minden rendben van-e.”

Amit valójában jelent: Egy akkora csoport fog ki-be mászkálni a szobád ajtaján, mint Kína teljes népessége. Vért vesznek, vizsgálnak, látogatnak, bowling labdát ejtenek a méhedre a 7614 egyéb dolog mellett. Egy cseppet sem fogják zavartatni magukat, ahogyan várakozni sem fognak. Simán felkapcsolják majd a lámpát, hogy felébresszenek, ha épp alszol, vagy végig bámulnak, amíg szoptatsz, hogy megvárják, míg befejezed. Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor egy vadidegen rezzenéstelen arccal szemkontaktust próbál létesíteni veled, miközben te életedben másodszor teszed mellre a gyereked.

5. “Az újszülött a második éjszakán nyugtalanabb lesz.”

Amit valójában jelent: Ahogy a szülés utáni rózsaszín köd felszáll, a babád megmutatja a valódi arcát. Teljes hangerőn és meglehetősen gyakran. A férjem és én meg is kérdeztük a csecsemőst, hogy véletlenül nem cserélték-e össze a babánkat egy másikkal. És csak félig vicceltünk.

6. “Az első pisilés kicsit kellemetlen lesz.”

Amit valójában jelent: Olyan érzés lesz, mintha forró láva ömlene ki belőled. 

7. “Ne aggódj, ha valaki bejön, miközben szoptatsz.”

Amit valójában jelent: Mindenki be fog jönni a szobába, miközben szoptatsz. (Ez nem minden kórházra igaz – a szerk.) Mire hazamentem a kórházból, azt hiszem csak egy ajándékboltos fickó volt, aki még nem látta a melleimet. De nincs ezzel semmi baj. Senki sem a cicidet figyeli, és egy idő után már nem fog zavarni. Sőt, valójában nagyon felszabadító érzés lesz.Kapcsolódó cikkeink: