Baba

A gondtalan nyaraláshoz a napvédelem is fontos

A vízparti nyaralás egyenlő a napsütéssel, a homokos tengerparttal és a jól megérdemelt pihenéssel - mi mást is jelenthetne? Persze csak ha leszámítjuk az indulás előtti hektikus napok élményeit.
2016. Április 27.

Hisz a pihenés előtt meg ott van a csomagolás, a bevásárlás és a végeláthatatlanul hosszú listák körmölése és pipálgatása. És ha még ehhez az egyenlethez hozzáadjuk, hogy kisgyerekkel vágunk neki a nagy útnak, a tervezés, a pakoláshoz szükséges idő és a csomagok száma minimum megtriplázódik. Hogy ezt a tortúrát egy kicsit megkönnyítsük, összeszedtük azokat a legszükségesebbeket, amit semmiképp sem szabad itthon hagyni.

Nyáron a legfontosabb a napvédelem

A babák, gyermekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké és könnyebben leéghet. A bőrréteg nagyon vékony, védőrendszere és regenerálódása a pubertáskor előtt még nem alakul ki teljesen. Ezért az érzékeny baba- és gyermekbőrre minden esetben erős, vagy rendkívül erős védelmet adó 30-50+ fényvédőfaktorú napozótermékekre van szükség.

TIPP: A gyermek naptejeket 3 éves kor felett ajánljuk.

Kettő az egyben? Jöhet!

Akár tengerparton, akár tóparton, akár strandon fürdünk és napozunk, utána tetőtől talpig különleges védelemre, tisztálkodásra van szükségünk, így nyaraláskor még fontosabb, hogy a gyermekünk a már jól megszokott gondoskodást kapja. Ám ilyenkor az is szempont, hogy a lehető legkevesebb flakont kelljen magunkkal vinni az otthoni kád széléről. Érdemes hát komplex terméket odapakolni: olyan kozmetikumot ami egyben babasampon és egyben fürdető.

Ne feledkezzünk meg a hidratálókrémről!

A gyerekek bőrén használjunk könnyű hidratáló krémet, melyek hamar felszívódnak és megfelelő ápolást nyújtanak akár a napsütötte bőrnek is. Ajánljuk a körömvirág kivonattal készült lágy babakrémeket,a mik intenzíven táplálnak és védenek, megőrzik a bőr nedvességtartalmát.

TIPP: A felnőttek használjanak úgynevezett after sun testápolókat, melyeket kifejezetten napozás utáni bőrápolásra fejlesztettek ki. Nyáron a legkényelmesebb a napozás utáni zuhanyzás közbeni hűsítő testápoló.

Anya piperetáskájának rejtett titkai

Az nem vitás, hogy egy családi nyaralás akkor működik, ha anya jól érzi magát a bőrében. De hogyan lehet elkerülni a családi stresszhelyzeteket nyaralás közben? Hát sehogy. Egy hisztis pillanat, egy csalódott tekintet csemeténktől bármikor utolérhet még nyaralás alatt is. Épp ezért az egyetlen, amit tehetünk, hogy felkészülünk rá. Szóval mindenképp pakoljuk oda az izzadásgátlót is, hogy se a meleg, se a stresszes pillanatok ne izzasszanak meg bennünket.

Forrás: NIVEA

Forrás: NIVEA