Baba

A helyes táplálás és a D-vitamin jelentősége a kisgyermek immunrendszerének működésében

A felnőttkori erős csontozatot gyermekkorban egészséges táplálkozással és sok mozgással alapozhatjuk meg.
2021. November 15.

A napsugárzás a D-vitamin legegyszerűbb és legtermészetesebb forrása, de az őszi-téli időszakban a kevés napfény miatt pótolni kell a szervezet számára nélkülözhetetlen D-vitamint. A növésben lévő kisgyermekeknél a  kalcium és a D-vitamin elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez. Az elégtelen mennyiségű D-vitamin-bevitel következményeképpen nem megfelelően fejlődnek a csontok, valamint a fogzás és a mozgásfejlődés is késhet.

A D-vitamin nemcsak a csontok fejlődésben fontos, hanem támogatja az immunrendszert, ami különösen az őszi-téli időszakban fontos, amikor gyakoriak a felső légúti betegségek.

A D-vitamin megfelelő mennyiségű bevitele csökkenti a daganatos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek és az 1-es típusú cukorbetegség  kialakulásának kockázatát is.

A szükséges D-vitamint D-vitamin-tartalmú készítménnyel és D-vitaminban gazdag táplálékkal biztosíthatjuk. A tejalapú gyermek- és junioritalok, amelyek a D-vitamin mellett számos vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet és a kisgyermek szervezetének megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmaznak, ideális tejalapú táplálékok az 1-2 éves korú kisgyermekeknek. Az immunrendszer fejlődésében az egészséges bélflóra is fontos szerepet játszik. A  természetes tejsavkultúra és élelmi rost kombinációja, mint szimbiotikum támogatja az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását.  

A HiPP COMBIOTIK Tejalapú Gyermek- és Junioritalok jól tolerálhatók, a változatos táplálás részeként rendszeres fogyasztásuk hozzájárul az 1-2 éves korú kisgyermekek egészséges fejlődéséhez.

Dr. Tausz István, gyermekorvos, főorvos