Baba

A kisbabám csak egy évig leszel, de gyermekem örökre

Olyan gyorsan elröppen az első év, az édes pici babából gyorsan totyogó lesz. Aztán a totyogóból egy szempillantás alatt ovis, iskolás...
2019. Október 14.
Örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig (Fotó: iStock)

Amikor az ágy mellé guggolva ellenőriztem, hogy még alszol-e, azon gondolkodtam, hogy gyorsan beindíthatnám a mosást, amíg pihensz, és leszedhetném a ruhaszárítóról a már száraz ruhákat. De amikor elkezdtem figyelni, ahogy a mellkasod finoman emelkedik és süllyed, rájöttem, hogy most semmivel sem kellene foglalkoznom, csak melléd kell feküdnöm.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

Amikor kisurrantam a konyhába, hogy felmelegítsem a mikróban a kávét, felmarkoljak egy muffint, és begyűjtsem a vizespalackot, amiben a testvéreid még hagytak egy kevés vizet. Ahogy visszamentem a hálószobába, hogy ellenőrizzelek, ugyanebben a helyzetben aludtál.

Amikor elkezdtél mocorogni, tudtam, hogy valószínűleg hamarosan felébredsz, rájöttem, hogy semmi mást nem kellene tennem, csak lefeküdni melléd.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

Amikor az ágy mellett ülve rápillantottam a karnyújtási távolságra álló futópadra, arra gondoltam, hogy gyorsan felhúzhatnám a cipőmet, és futhatnék 1-2 km-t amíg alszol, sőt, egy gyors zuhanyra is lenne időm utána. De amikor hallottam a szuszogásodat, rájöttem, hogy most nem ezt kell tennem, csak melléd feküdnöm.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

A telefonom folyamatosan rezgett, sorra kaptam az üzeneteket, emaileket. Amíg te aludtál, legalább 5-10 embernek válaszolhattam volna, befizethettem volna online a számlákat, leszervezhettem volna néhány dolgot, rendbe tehettem volna az íróasztalomat. De amikor elgondolkodtam a listán, amit tegnap este büszkén csináltam azokról a dolgokról, amiket elvégeztem, rájöttem, hogy nem kell tennem semmi mást, csak melléd feküdnöm.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

Előfordult, hogy próbáltam mégis kimenni a szobából, hogy kihasználhassam az időt, amíg alszol. Hogy elvégezzek egy-két feladatot, vagy foglalkozzak egy kicsit magammal, legyen egy kis én-időm is. De ilyenkor pillanatokkal később mégis az ágy mellett találtam magam újra, hallgattam a légzésedet. Amikor megérintettem az apró kezed, amivel óvatosan körülfogtad az ujjamat, rájöttem, hogy nincs más dolgom, csak hogy melléd feküdjek.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

Amikor szép lassan elaludtál a karomban, és lefeküdtem az ágyra úgy, hogy közben a mellkasomon pihentél, rájöttem, hogy gyakrabban kell melletted feküdnöm, még ha te csak alszol is, és fogalmad sincs, hogy én ott vagyok veled.

Mert örökre a gyermekem leszel, de a kisbabám csak egy évig.

Szinte elolvadtam a boldogságtól, amikor megfogtad az apró kezeddel az ujjamat, a szemed csukva volt, de közben elkezdtél mosolyogni – mintha arra gondoltál volna, hogy ott vagyok veled. És láttam rajtad, hogy ez jó neked.

Mert örökre a gyermekem leszel…

(A cikk eredeti forrása itt: mother.ly)

 Kapcsolódó írásaink: