Baba

A mentősök telefonon segítettek levezetni a szülést a sokkos apának

Az apuka később azt mondta, hogy ez volt élete legmélyebb élménye.
2022. Július 18.

A most 26 éves Ahmed Mohammed sok évvel ezelőtt tinédzserként, a nigériai erőszak elől menekülve, egyedül érkezett Nagy-Britanniába. Londonban ismerkedett meg Fatimával, aki mostanra már a felesége lett, és immár 3 gyerekünk van. A harmadik kicsi érkezése azonban nem volt zökkenőmentes.

A kis Aria egy hetet késett a kiírt időponthoz képest. A házaspár elmesélte a Mirrornak, hogy voltak az orvosnál, de azt mondták nekik, hogy menjenek haza és várjanak, amíg a szülés megindul. Így is történt, méghozzá nagyon hirtelen. Az apuka tárcsázta a segélyhívót, és, amikor elmondta, mi történik, egyértelművé vált, hogy a mentő nem fog kiérni, a kicsi mindjárt meg fog születni. A férfi sokkos állapotba került, nagyon megrémült, de profi segítséget kapott telefonon. A mentősök kedvesek, türelmesek és hozzáértőek voltak, így a segítségükkel le tudta vezetni a szülést, amit élete legmélyebb élményének nevez. Ezután elkötötte a köldökzsinórt, törölközőbe bugyolálta a kis Ariát, ekkor érkeztek meg a mentősök. A baba, az anya, és az apa is jól vannak.

A család nagyon hálás a segítségért, amit kapott.  A londoni mentőszolgálatnál elmondták, hogy amellett, hogy a munkatársaik profi kiképzésben vesznek részt, a munkájuk során gyakran találkoznak hasonló esetekkel, ezért komoly gyakorlatuk van. Hozzátették azt is, hogy azok a kollégák, akik telefonon segítenek levezetni egy szülést, gólyás kitűzőt kapnak kitüntetésként.

A családról készült képet itt tudod megnézni.