Baba

7 elképesztő mondat, amit újdonsült apák mondtak

Hogyan élték meg az apák a szülést és az azt követő időszakot? Olyan elképesztő és nevetséges reakciót válthat ki a baba születése az apákból, amiket el sem hinnél!
2016. November 08.

“Apa, inkább ne mondj semmit!”

Tényleg képesek ilyeneket mondani az apák? Az alábbi férfiak bizony nagyon szerencsések, hogy olyan feleségük van, amilyen. Íme 7 idegesítő mondat, ami az újdonsült apukák szájából hangzott el közvetlenül a kisbabájuk születése után vagy épp szülés közben. (Figyelem, leendő Apukák! Ezeket a mondatokat semmiképp se ejtsétek ki a szátokon szülés után vagy közben!)

“Mit mondott az orvos, mikor szexelhetünk újra?”

Hogy hogy fogod kibírni hetekig, sőt, hónapokig szex nélkül? A feleséged hasát épp most vágták keresztbe (császármetszés), de te már a szexre gondolsz. Nos, ezzel bizony meg kell küzdened. A feleséged hasában 9 hónapig növekedett egy kisbaba, aztán jött egy sürgősségi műtét, amikor kihúzták a hasából a babát, majd pedig összevarrták őt. Egy ilyen kimerítő beavatkozás után szerinted tényleg arra vágyik, hogy szeretkezzetek? Hadd regenerálódjon. Légy rá tekintettel.

“Annyira fáradt vagyok.”

Te vagy fáradt? Hidd el, ő tízszer fáradtabb, mint te. Persze a csecsemő gondozása nemcsak a nőnek fárasztó – ez tény. A férfi is fáradt lehet, de ha emiatt gyakran panaszkodsz, azt fogja érezni, hogy tennie kell valamit, hogy pihenhess. Azt érezheti ebből, hogy hálásnak kell lennie és meg kell jutalmaznia érte téged, amiért te is kiveszed a részed a (közös!) babátok gondozásából.

Lehetőleg másnak panaszkodj, ha fáradt vagy. A párod épp egy rendkívül megterhelő időszakban van: a teste hatalmas változáson megy át, regenerálódik a szervezet, és ezzel együtt most indul be a tejtermelés. A teste még most messze nem olyan, mint régen. Ezekben a hetekben semmi energiája nincs. Később ez majd persze változik. De most kíméld őt meg az állandó panaszkodástól.

A következő szösszenetet egy édesanya osztotta meg a Momstimeouttal. A beszélgetés a műtőben zajlott le közte és férje között:

“Miután végül beleegyeztem az epidurális érzéstelenítésbe, a nővér elmagyarázta, olyan érzés lesz, mint egy gyors méhcsípés. Amikor elment, a férjem kedves, de komoly hangon megszólalt: én már több epidurálist is kaptam. Hidd el, egyáltalán nem olyan, mint egy kis méhcsípés. Valójában nagyon fáj! Mérgemben rákiabáltam: Mi bajod van? Miért pont most mondod ezt nekem, amikor amúgy is halálra izgulom magam?”

Apa, nagyon rosszul időzítettél!

De az alábbi apák sem semmik. Édesanyák meséltek férjük viselkedéséről, miközben ők életük legnagyobb próbatételén estek át.

“Több ujjnyira voltam kitágulva, amikor megérkeztünk a kórházba. A férjem egyszerűen kirakott a kocsiból a kórház előtt. Egyedül bolyongtam az épületben, két emeletet másztam meg így. Mindezt csupán azért, mert nem akart kórházi parkolási díjat fizetni.”

“Közvetlenül a császármetszés után a férjem megkérdezte a nővért a lábadozóban, nem feküdhetne-e le valahová ő is pihenni.”

“Elfolyt a magzatvizem, de a férjem megkért, hogy várjam meg, amíg megnézi a Gladiátor végét.”

“Placenta leválással kórházba kerültem 34 hetes terhesen, a férjem erre csak ennyit mondott: nyugodj meg, nincs semmi baj.”

Még több érdekes, vicces, megdöbbentő mondat szüléshez kapcsolódóan: