Baba

A színváltós pelusé a jövő!

Az innovatív Premium Care Pants bugyipelenka gyorsan felhúzható, kényelmesen használható és könnyen cserélhető.
2015. Február 13.

A Pampers bemutatja az új, ultraszáraz, gumírozott derékrésszel ellátott Pampers Premium Care Pants bugyipelenkát, amely ideális körülményeket biztosít a baba bőrének, és olyan puha, hogy viselete szinte észrevétlen. Az új bugyipelenkát kifejezetten aktív babák számára tervezték, attól a szakasztól kezdve, hogy állni tudnak egészen addig, amíg szükségük van pelenkára. Az új bugyipelenka puhasága és rendkívüli szárazsága maximális kényelmet nyújt a babáknak, aminek köszönhetően szabadon, akadályok nélkül fedezhetik fel a körülöttük lévő világot, ami rendkívül fontos a fejlődésük szempontjából.

Az édesanyák tapasztalatból tudják, hogy a kisbabák imádják a szabadság érzését. Legyen az meztelen szaladgálás a strandon vagy önfeledt lubickolás a fürdőkádban, ez a szabadság megadja a babáknak azt a lehetőséget, hogy saját maguk fedezhessék fel a világot, ami igen fontos az egészséges fejlődésükhöz.

A felfedezés szabadságával kinyílik a világ

Dr. Gyarmati Andrea, a Pampers gyermekorvos szakértője szerint a babák egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy szabadon fedezzék fel a környezetüket.

„A világ, az élet nagy kaland, felfedezésre vár. A kisbaba pedig, tudjuk jól, kalandvágyó.” – mondja a gyermekorvos. – „Amikor feláll és nekiindul, nagyjából 8-10 hónaposan, mindent megérint, megszagol, megkóstol és kipróbál. És nem fél semmitől sem. A szabadságra született kisbaba pedig úgy hozhatja ki a mindennapjaiból a legtöbbet, ha csak arra kell figyelnie, amit épp meg szeretne tapasztalni.”

A babák ismeretei a felfedezéseiken keresztül gyarapodnak, méghozzá a fizikai és érzékszervi interakcióik által: ahogy különböző dolgokat tapintanak a kezükkel, a lábukkal vagy éppen a szájukkal. Minél többet fedez fel egy baba, annál több inger éri az érzékeit, és annál többet tud meg a világról. A szabad mozgás megteremtésével nem csupán az emésztést könnyítjük, de más fontos fejlődésbeli előnyök kialakulásához is hozzájárulunk, mint az egyensúly, a koordináció, a koncentrációkészség, a társas nyitottság, a kreativitás vagy a függetlenség.

Hogyan járulhat hozzá a megfelelő bőrvédelem a babák egészséges fejlődéséhez?

A kisbabák számára minden nap olyan élményekkel van tele, amelyek segítik fejlődésüket; ezt a rengeteg újdonságot pedig akkor tudják a leginkább felfedezni, ha szabadnak érzik magukat. Ha egy baba pelenkája kellően puha és száraz, akkor a pici szinte észre sem veszi, hogy viseli. Minél kevésbé érzik magukon a pelenkát, annál jobban tudnak a babák a felfedezéseikre összpontosítani, ami segíti őket a tanulásban és a fejlődésükben.„Mindannyian tudjuk, hogy az emberi test legnagyobb szerve a bőr. Testsúlyunk csaknem 15%-kát teszi ki. A terjedelmes bőr feladata igen sokrétű: védelmet biztosít a külvilág mechanikai károsító hatásaival, a kórokozókkal vagy a napfénnyel szemben, továbbá részt vesz a hőszabályozásban és a kiválasztásban is.” – mondja dr. Gyarmati Andrea. – „Amennyiben a bőr felületi egysége megszakad, károsodik a védelmi funkció, ami utat enged a baktériumoknak, kórokozóknak, ez pedig gyulladáshoz vezethet. A bőr épsége ezért a babák fejlődésének bármely szakaszában nagyon fontos, hiszen ez az elsődleges védelem a baktériumokkal és vírusokkal szemben, így odafigyelő gondoskodással a babák általános egészségét is óvjuk. A tökéletes pelenka se nem túl nedves, se nem túl száraz, kényelmes, méretben megfelelő, óvja a bőrt, jól szellőzik, és nem okoz kellemetlenséget a babának.”

A bőrirritáció megelőzése érdekében a babáknak a legjobb minőségű pelenkát kell hordaniuk, ami jó légáteresztő képességének köszönhetően segíti a baba bőrének légzését. Egy jó pelenka jelentőségét – puhaságát, szárazságát és méretét illetően – nem szabad alábecsülni. Ahhoz, hogy a babák tanuljanak, és minél többet megértsenek a világból, fizikailag bele kell vetniük magukat a környezetükbe. Az olyan puha pelenka használata, mint amilyen az új bugyipelenka, remek módja annak, hogy zavartalanná tegyük babánk felfedezéseit, megadva nekik az önfeledt szabadság érzését.

Az elasztikus derékrésznek és a puha ráhajtónak köszönhetően a pelenka rendkívül kényelmes, és remekül illeszkedik a baba alakjához. A gumírozott derékrész rugalmasan követi a baba mozdulatait, hatékonyan csökkentve a szivárgás kockázatát. Az új kialakítás a pelenkacserét is annyira megkönnyíti, hogy a babák még csak fel sem figyelnek rá. A bugyipelenka használata még az aktív, örökmozgó babákkal is gyerekjáték – a kétoldalt található kiképzéseknél a pelenka könnyen eltéphető és levehető. A nedvesség hatására színt váltó csík is megkönnyíti az anyukák, nagymamák mindennapjait, mert ránézésre megmutatja, hogy mit rejt a pelus!

A színváltós pelusé a jövő!

„Alex, a legfiatalabb gyermekem 7 hónapos korában kezdte el önállóan kúszva-mászva felfedezni a játszószőnyegen túli világot.” – meséli Szekeres Nóra, műsorvezető, három gyermek édesanyja és a Pampers Premium Care új arca. – „Hirtelen mindent elért, minden nagyon érdekes lett számára. Kíváncsisága napról napra csak nőtt. A folyamatos mozgás mellett a megfelelő kényelemre is szüksége volt, hogy új dolgokat ismerhessen meg. Nem akartam feleslegesen akadályozni semmiben, mert tisztában voltam azzal, hogy az egészséges fejlődéséhez nagyon fontos, hogy szabadon fedezhesse fel a környezetét. Viszont egyre nagyobb kihívást jelentett, hogyan cseréljem ki a pelusát, mivel nem igazán volt hajlandó egy helyben maradni. Aztán nemrég kapóra jött, hogy megismertem a bugyipelenkát. A pelenka szárazon tartja Alexet, és nagy kényelemérzetet ad neki, így észre sem veszi, hogy van rajta valami, és arra tud összpontosítani, ami igazán fontos. Mindezek mellett nagyon könnyű kicserélni, még akkor is, ha Ali folyton mászkál. Ráadásul számára a nap egyik fénypontja az, amikor egy szál pelusban fürdés után az ágyon hempereg. Ott aztán lehet dülöngélni, bukfencezni, új trükkökkel próbálkozni, a párnák és paplanok felfogják az esést, ezt ő pontosan tudja, és nagyon élvezi!”

A bugyipelenka:

  • Aktív babákra is könnyen felhúzható: a puhaság és a minden baba alakjához remekül illeszkedő rugalmas kiképzés megkönnyíti a felvételt. Az elasztikus derékrésznek és a puha ráhajtónak köszönhetően az örökmozgó babákra is nagyon könnyű felhúzni, mintha csak egy nadrág lenne.
  • Rendkívül kényelmes és használat közben is puha marad: a Pampers Premium Care Pants bugyipelenkái minden oldalról finoman körülölelik a baba testét. A széles és sztreccs derékrész meggátolja, hogy a pelenka elcsússzon, a puha ráhajtók pedig kényelmet nyújtanak, tökéletesen illeszkednek és minimálisra csökkentik a szivárgást.
  • Könnyed peluscsere: az oldalon található kiképzéseknél egyszerűen eltéphető Pampers Premium Care Pants bugyipelenka gyerekjátékká varázsolja a pelenkacserét. Csak eltépni, összecsomagolni, és máris jöhet a tiszta pelenka!

Első osztályú bőrvédelem:

  • Álomszerű puhaság: A finom tapintású, kívül és belül is puha anyagoknak köszönhetően a Pampers Premium Care Pants bugyipelenka óvja a kisbabák érzékeny bőrét.
  • Akár 12 órán keresztül is száraz marad: A pelenkamag azonnal beszívja a nedvességet, és szárazon tartja a pelenkát, hogy védje a baba bőrét.
  • Lélegző technológia: az új bugyipelenka a hagyományos Premium Care pelenkához hasonlóan mikropórussal rendelkező anyagból készül, amely segíti a levegő áteresztését, hogy a baba bőre még viselés közben is lélegezhessen.
  • Babaápoló krém a belső rétegen: Egy csepp hidratáló krém segít a bőr egészségének megóvásában.
  • Nedvességjelző csík: a bugyipelenka nedvességjelző csíkja színváltoztatással jelzi, hogy mikor nedves a pelenka; a jelző sárgából kékbe fordul.