Baba

Kiakadt egy utas a szülőkre, akik a repülő ülésein cserélték ki a babájuk pelenkáját

A néhány órás repülőút alatt kétszer is pelenkát cseréltek a szülők, amivel igencsak kihúzták a gyufát az utasoknál.
2023. Augusztus 03.
Repülőút gyerekkel

Mindenki tudja, hogy egy repülőút stresszes a kisbabáknak és emiatt a velük utazó felnőtteknek is, ezért az emberek többsége már nem akad ki azon, ha a gyerekek sírnak a repülőn.

Vannak azonban olyan dolgok, amiket nem néznek jó szemmel az utasok, hiába próbálnak toleránsak lenni a kicsikkel. Pontosan ez történt néhány héttel ezelőtt egy járaton, amin egy kisbaba az anyukájával és az apukájával repült.

Perpatvar a pelenka miatt

A mögöttük lévő sorban foglalt helyet az a fiatal lány, aki a közös útjuk után a világhálón mérgelődte ki magát, de nemtetszésének már a repülőn is hangot adott. Mint mesélte, a baba sokat sírt, de ebből nem csinált ügyet, akkor azonban kiborult, amikor a szülők nekiálltak pelenkát cserélni az utastérben – ráadásul kétszer is.

„Amúgy is hányingerrel küzdök a repülések alatt, ezért gyógyszert vettem be az útra. Próbáltam kicsit pihenni, hogy jobban viseljem a repülést, de a gyereksírástól ez is kútba esett. Tudom, hogy ez minden úton benne van a pakliban, ezért nem szóltam egy szót sem. Azt viszont már nem tudtam lenyelni, hogy az anyuka és az apuka az ülések között állt neki a peluscserének, az előttük lévő asztalkát lehajtva” – idézte fel a történteket a kiakadt utas.

„Ami miatt ez különösen felhúzott, az az, hogy a gép hátsó részében, vagyis a mosdótól egy karnyújtásnyira ültünk mindannyian. Itt gond nélkül adhattak volna tiszta pelenkát a kisbabájukra, hiszen még pelenkázó is fel van szerelve. A saját szememmel láttam, amikor miattuk hányni mentem a vécébe” – részletezte a továbbiakat.

pelenkacsere

A pilóta is állást foglalt

Mikor visszaült a helyére, szóvá is tette a párnak, hogy jobb lett volna a mellékhelyiségben kibontani a baba szagos pelusát, javaslata azonban vitát robbantott ki a repülőn: az édesanya gorombán vágta az arcába, hogy valószínűleg fogalma sincs róla, milyen nagy stresszt jelent a repülés egy babának és a szüleinek, ezért jobb lenne, ha nem szólna bele mások dolgába.

A légiutas-kísérők is egyetértettek a kiborult utassal, és ők is megkérték a szülőket, hogy ilyen esetekben vegyék igénybe a mosdót. Nem sokkal később a pilóta is bemondta a repülőn, hogy a kisbabával utazók legyenek kedvesek a vécében pelenkát cserélni, ami szemmel láthatóan meglepte a szülőket.

Nyitókép: Getty Images