Baba

A szomszédtól kért segítséget egy otthon szülő kismama

A szülés egy kis faluban indult be az éjszaka közepén, így igen kicsi volt rá az esély, hogy a mentők időben kiérkezzenek és kórházba is szállítsák az anyukát.
2024. Január 12.
újszülött kislány

A dél-olasz Castelmola közelében nincs kórház és mentőállomás, aki rosszul érzi magát, annak az orvosi ügyelet munkatársai segítenek. Így történt ez a rekord gyorsassággal világra jött babával is: hívták ugyan a mentőket, de mire az esetkocsi megérkezett, a kislány már megszületett.

A várandós anyuka fájásai hirtelen felerősödtek, erre ébredt álmából. Sejtette, hogy a babájuk gyorsan világra fog jönni, arra azonban ő sem számított, hogy a saját otthonában ad majd neki életet.

Az ügyeletes orvos lett a mentőangyaluk

Az ijedt pár hívta ugyan a mentőket, de a várakozás annyira hosszúra nyúlt, hogy jobb híján a szomszédjuktól kértek segítséget. Ő is látta, hogy az események nagyon felgyorsultak, ezért tárcsázta az orvosi ügyelet számát.

Az ott dolgozó orvos, aki ugyan nem szülész-nőgyógyász, habozás nélkül a vajúdó kismama segítségére sietett, így pár perc alatt a helyszínre érkezett. A kisbaba még megvárta, hogy jó kezekben legyen az anyukája, és néhány nyomást követően meg is született.

A korábban értesített mentők csak ezután futottak be, és a biztonság kedvéért, megfigyelésre és az ilyenkor szükséges vizsgálatok elvégzéséért szállították kórházba az újdonsült anyukát a kislányával.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via