Gyerek

Halat evett, majd anafilaxiás sokkot kapott egy 4 éves kisfiú

Ez az eset is bizonyítja, hogy sajnos nemcsak a mogyoró okozhat nagyon komoly, életet veszélyeztető allergiás reakciót, hanem akár a hal is.
2024. Január 04.
Hal és rizs a tányéron

Az anyuka, akinek 4 éves kisfiához kellett riasztani a mentőket, részletes köszönőlevelet írt az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

Az ijesztő eset december 24-én, az ebéd utáni órákban történt, miután a kisfiú halat fogyasztott és anafilaxiás sokkot kapott

„Hihetetlen gyorsasággal kiértek, egyből felismerték, érzékelték a helyzetet, és cselekedni kezdtek. Az ő kis szintjén beszéltek hozzá, megtalálták a közös hangot vele, amivel egyből elérték, hogy együtt működjön velük, folyamatosan dicsérték, és végül sikeresen, stabil állapotban indultunk együtt a […] kórházba. Arra is figyeltek, hogy engem is megnyugtassanak, megdicsérjenek, hogy beadtam az epipent a kiérkezést megelőzően. Elmondták, ha ezt nem tettem volna, sokkal rosszabb állapotra érkeztek volna ki” – részletezte az édesanya, aki végtelenül hálás a segítségért.

„Azt hiszem minden esetben egy hihetetlen felfokozódott érzelmi állapotba kerül az ember ha bármilyen vészhelyzet alakul ki és mentőt kell hívni bármelyik családtagjuk vagy akár ismeretlen ember miatt, de a saját gyerekünket látni így, és tudni, hogy innentől a Mentősök kezében van a kis élete, szavakkal elmondani nem lehet. Így tehát a hálámat sem tudom kellőképpen kifejezni, csak hogy nem tudom elégszer megköszönni a mentésirányításnak, hogy felismerte a helyzet súlyosságát és egyből autót küldött, valamint a 3 kiérkező mentős kollégának akikhez reménykedem eljut az üzenetem, hálám és a lehető legjobbakat kívánom Mindannyiuknak” – 

Nyitókép: Getty Images