Baba

Adventi készülődés, bábszínház, vásár és hercegnők

Már nagyon közeledünk az ünnepekhez. Van, ahol segítenek felkészülni. Más programokon pedig egyszerűen elég, ha jól érzed magad.
2011. November 18.

A farkas és a kecskegidák

November 18-án, 20-án és december 3-án nézhetitek meg a Mesebolt Bábszínházban A farkas és a kisgidák új feldolgozását.

Meki! Miki! Muki! Hol vagytok, rosszcsontok? Kecskemama lót-fut, dolgozik, bevásárol… és bizony néha egyedül maradnak otthon a kiskecskék. Megvan a szabály: csak anyunak nyitunk ajtót, aki hármat kopogtat majd. És persze semmi tévé! De mi van, ha Ordas kihallgatja a családot? Sikerül bejutnia, vagy a három gida túljár az eszén? A klasszikus mese, kicsit több csavarral és akcióval, sok nevetéssel és persze izgalommal. Kalandra fel: Kecs!

Adventi hangulat

Az advent első vasárnapját megelőző szombaton (26-án) közös készülődésre várja az esztergomi családokat, érdeklődőket a Duna Múzeum. Az ünnep hangulatát idéző díszeket idén is természetes alapanyagokból, különleges vagy jól bevált technikákkal készíthetitek közösen. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Részletek a múzeum honlapján.

Dizájnvásár

2011. november 19-én látogathatjátok meg első ízben a Best of Stilblog dizájnvásárt. Itt találkozhattok a www.bestofstilblog.hu által már bemutatott képzőművészekkel, divattervezőkkel, ékszerkészítőkkel, fotográfusokkal és dizájnerekkel. A Merlin Színházban tartandó vásárt néhány alkotó vetített képes előadása is színesíti. Gyerekeknek is szóló filmvetítéssel, ökodizájn workshoppal és nyereményjátékkal is készülnek. A vásárban a kismamák is csinos ruhákra lelhetnek.

Hercegnők és hősök a jégen

Walt Disney 1923 óta alkotta csodavilágában született mesebeli hercegnők és hősies hősök találnak egymásra ez alkalommal ismét élőben, a jégen.

A Disney On Ice produkciótól megszokott módon ismét díjnyertes jégtáncosokból álló nemzetközi táncművészcsapat előadásában, lenyűgöző díszletek között, jól ismert rajzfilmslágerek dallamára elevenedik meg például a kis hableány, Ariel vágyakozása a tenger mélyéből a hullámok feletti világba, vagy Fülöp herceg harca a gonosz Demónával, aki tüzet okádó sárkánnyá változtatva akarja megakadályozni, hogy a hős felébressze Csipkerózsikát évszázados álmából. Az Ezeregyéjszaka szépséges Jázminja Aladdinnal együtt egy egészen új világot fedezhet fel, vagy Hamupipőke, Belle, Hófehérke és Tiana álmai válhatnak valóra. Bemutatkozik a Disney legújabb hercegnője, Aranyhaj is. Magasba szökkenő, vakmerő légtornászokkal, lélegzetelállító jégtáncosokkal és a szeretni való Disney-kedvencekkel együtt újraálmodhatjuk Disney csodálatos mesevilágát.Az idei előadás több szempontból is különleges lesz, hiszen Disney híres mesehősei pontosan 30 évvel ezelőtt léptek először jégre, azóta kápráztatja el nézők millióit a Disney On Ice produkció.Disney On Ice – Hercegnők és hősök előadások

Papp László Sportaréna 2011. december 17. 11.00, 15.00, 19.00

Papp László Sportaréna 2011. december 18. 11.00, 15.00, 19.00

Készülj a karácsonyra a Nohában!

A Noha Stúdió hétvégi karácsonyi ajándékkészítő szakkört tart december 3-án, 10-én és 17-én. Gyertek el, hogy ne kelljen keresgélni és sorban állni! Pont azt lehet elkészíteni, ami titkos kívánsága lehet barátaidnak, családtagjaidnak. Gyerekeket és felnőtteket is várnak!

December 3. Karácsonyfadísz-készítés kerámiából

December 10. Táskakészítés, újrahasznosítás

December 17. Nagy társasjáték-készítő nap