Kisgyerek

Programajánló

Bábszínház, minikoncert, zenés baba-mama foglalkozás és állatkert: heti programajánlónkban a gyerekes programokra összpontosítottunk.
2011. Január 14.

Zene és könyvek az Anno meseboltban

2011. január 15-én Minivilág-matiné az Anno meseboltban10.30-tól 11.30-ig Kárász Eszter énekel, és persze zenél is az ukuleléjével. Szóval igazán vidám nap lesz a legkisebbeknek. Helyszín az Anno mesebolt Budapesten, az I. kerületben, a Krisztina tér 7. alatt.

Egyéves kortól

http://minivilag.hu/Minivilag-matine-az-Anno-Meseboltban.html

Bábszínház Szombathelyen

2011. január 16-án 10 órától remek előadás vár titeket Szombathelyen a Mesebolt Bábszínház kamaratermében.Kormos István: Az égig érő faEgyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, ahol örökké virítanak a kertek, kacsalábon forognak a paloták, és táltos malac röpköd a háztetők fölött, élt egyszer egy kiskondás meg egy királykisasszony. Egy fiú meg egy lány. Két mai fiatal a klasszikus mesei kalandok útján, táltos hátán repülve, égig érő fára mászva, három pár vasbocskort elkoptatva indul el, hogy végül megtalálják egymást.Kormos István verses népmese-feldolgozásában az ismert történet találkozik a modern költészettel, ég a földdel, fenti világ a lenti világgal. Köztük pedig öröktől fogva ott áll az égig érő fa.

4 éves kortól

www.meseboltbabszinhaz.hu

Bábszínház Kőbányán

2011. január 18-án 10 órától a remek program budapestieknek a Bari Bárány csavarog, a Nefelejcs Bábszínház bábjátéka a kőbányai Pataky István Művelődési Központban.Mese egy szófogadatlan kisbárányról, aki elcsavarog barátjával, a kecskegidával. Vidáman kergetőznek, ám a farkas tanyájánál bajba jutva a bárány rájön, hogy Gida csak kihasználta. Egyetlen reménysége a pásztor marad, aki mindig jó volt hozzá…

3 éves kortól

http://www.patakymk.hu

Varázsének

Keddenként 10.30-tól Békéscsabán a Diáktanyán, csütörtökönként a Lencsési Közösségi Házban 10-től és 16.30-tól Varázsének baba-mama foglalkozást rendez Hevesi Imre. A picik és a szülők együtt énekelhetnek Imrével, és kipróbálhatják a sok zajkeltő hangszert.

Féléves kortól

http://diaktanya.hu

Orangután- és gorillabébik

Programajánló

A Fővárosi Állatkertben újabb orangutánbaba született decemberben. Ha szerencsétek van, találkozhattok is vele, de kizárólag úgy, hogy a mamája bundájába kapaszkodik, vagy a közvetlen közelében játszik. Az emberszabásúak ugyanis egész kölyökkoruk alatt igénylik a szülők közelségét. Ha már itt tartunk, érdemes megnézni Bongót, a kisgorillát, aki már egyéves. Őt is a mamájával láthatjátok majd, szinte összenőve. Ez az oka annak, hogy a gondozók a kis jószág súlyát sem tudják: „Sem a születéskor, sem azóta nem tettük az állatot mérlegre. Ez ugyanis akkora beavatkozást jelentene a kölyök, az anyaállat és a csapat többi tagjának életébe, hogy több kárt okozna, mint amennyi hasznot hajtana.” Milyen jó, hogy így vigyáznak legközelebbi rokonainkra!

Nyitva tartás (január)

Állatkert: 09.00–16.00

Pénztárak: 09.00–15.00

Állatházak: 10.00–15.30

Családi program

http://www.zoobudapest.com/#

Forrás: Kismama magazin