Kisgyerek

Észak-kínai leopárd-kölyök született a Szegedi Vadasparkban – az állatkert dolgozói nevelték fel

A párduckölyök áprilisban született a vadasparkban.
2024. Június 04.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Az elmúlt időszakban több állatkölyök született a Szegedi Vadasparkban, a törpevízilótól az alpakacsikóig sok-sok aprósággal találkozhatnak a látogatók. Egy állat érkezését azonban nem hozták nyilvánosságra, és ennek megvolt az oka: az április 5-én született észak-kínai leopárdkölyköt ugyanis az állatkert dolgozói nevelték fel – írja a Szegedi Vadaspark közlése alapján a szeged365.hu.

„Sokáig kérdéses volt, hogy életben tudjuk-e tartani. Anyjának először született kicsinye és sajnos nem ritka nagymacskák esetében, hogy első alkalommal zavarodottak, sokszor nem nevelik megfelelően a kicsinyeiket. Most is ennek jeleit észleltük. Bár alapvetően el kívánjuk kerülni az emberi beavatkozást, akkor indokolttá vált, hogy kivegyük és magunk neveljük fel a kicsit” – írja bejegyzésében a vadaspark.

A Szegedi Vadasparkban az észak-kínai párducot európai fajmentő tenyészprogram keretében tartják, a természetben a párduc ezen kritikusan veszélyeztetett alfajából alig párszáz egyed él már csak vadon, jelenleg a világ állatkertjeiben mindössze 57 egyede él.

Az áprilisban született kis hím párduc a Poldi nevet kapta. Jelenleg nem látható a látogatók számára, hiszen a szüleihez nem tudják visszahelyezni, viszont szerdán bemutatjuk a sajtónak.

A vadaspark Facebook-oldalán videót is megosztott a kölyökről, itt.