Baba

Anyák mesélnek arról, milyen volt maszkban szülniük

Sokan az Egyesület Államokban sem tartják be a maszkviselés szabályait, habár a tengerentúlon még nem igazán mutat lassulást a járvány mértéke. Vajon ők mit szólnának ahhoz, ha 33 órát vajúdva kéne maszkban tölteniük.
2020. Július 11.
(fotó: Melissa Fairbanks /Insta)

Például Kristen Theriault osztotta meg tapasztalatait, ő azaz az anya, aki konkrétan 33 órát töltött maszkban a szülése alatt.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonWhen we got the positive pregnancy test back in September, giving birth during a global pandemic was not something either one of us could have ever imagined would happen. Even in our wildest dreams. But my rockstar wife was amazing through it all! 9 months of pregnancy-the last 3 in quarantine, 21 hours of labor, 3.5 hours of pushing. I will be forever grateful to her for bringing our beautiful daughter into this world! I love you, @harlowdiamond! . . #ivfjourney #ivfsuccess #isntshelovely #madefromlove #lovemakesafamily #samesexparents #samesexfamily #covidbirth #birthduringapandemic #hatchedbytwochicks #wifelife #twomomsarebetterthanone

Melissa (@melly032) által megosztott bejegyzés, Jún 11., 2020, időpont: 3:26 (PDT időzóna szerint)

Vagy Sarah Richard és Melissa Fairbanks, akik két napot töltöttek a kórházban, majd megszületett kislányuk.

“Egész idő alatt maszkot kellett viselnem, és a feleségemnek is a vajúdása alatt. A lányunk a 41. hétre született, két nappal korábban, mint ahogy a szülés beindítása tervezve volt. A feleségemnek, Sarah-nak Covid-tesztet kellett elvégeztetnie, hogy bizonyosan negatív-e – mesélte Fairbanks a mother.ly-nek.

Csak a kitolási szak 3,5 órán tart tartott. A negatív teszt miatt megengedték neki, hogy a kitolás végén levegye a maszkot. Annyira kimerült volt, hogy szüksége volt arra, hogy maszk nélkül tudjunk levegőt venni.” Miután kislányuk megszületett, ismét mindkettőjüknek hordani kellett a maszkot, kivéve akkor, ha ettek.

Shazma Palliagath pedig azt mondta, a mother.ly-nek, hogy nagy csalódás számára az, hogy bár ő mindent megtesz a járvány lassításának érdekében, még a szülése alatt is maszkot viselt, másoknak azonban még az is nehézséget okoz, hogy 10 percig felvegyék a maszkjukat, amíg vásárolnak.

(via)